Kan vermek orucu bozmaz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kan vermek orucu bozmaz!


 

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, hava sıcaklığının artması ve ramazan ayı ile birlikte düşmesi beklenen kan bağışını artırmak için kolları sıvadıklarını belirterek, kan vermenin asla orucu bozmadığını söyledi.

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, “Yardımsever olmak kanımızda var” sloganıyla kampanya başlattıklarını belirterek, vatandaşları iftar öncesi ve sonrası kan toplama merkezlerine giderek kan bağışında bulunma çağrısı yaptı. Hava sıcaklığının artması ve ramazan ayının gelmesiyle birlikte düşmesini beklenen kan bağışını arttırmak için çaba sarf ettiklerini de söyleyen Erdem, “Ramazanda kan bağışları düşüyor ancak kan kullanımı aynı şekilde devam ediyor. Günde 10 bin ünite kan toplanması gerekiyor. Oruç tutarken kan vermenin sağlığa ve oruca olumsuz bir etkisi olmaz. Diyanettin de açıkladığı gibi kan vermek orucu bozmuyor. Her ihtimali göz önünde bulundurarak Kızılay olarak çalışma saatlerimizi, modellerimizi iftar ve sahur saatlerine göre ayarlıyoruz. Düzenli bağışçılarımız bunu biliyorlar ve kan veriyorlar” diye konuştu.

RAMAZAN’DA KAN STOKLARI KIRMIZI ALARM VERİYOR

Her Ramazan ayında kan stokları ile ilgili ciddi bir olumsuzluk yaşadıklarını da söyleyen Başkan Erdem, “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Bizim her gün kan stoklarımızı belli bir seviyede tutmamız gerekiyor. Ocak ayında kışın ağır şartları nedeniyle stoklarımızda ciddi bir sıkıntı yaşamıştık. Sonra bir çağrı yaptık ve bu çağrı çerçevesinde gerçekten bir seferberlik halinde vatandaşlarımızdan ciddi bir bağış aldık. Aynı riskli döneme yaklaşıyoruz bu da Ramazan ayı. Biliyorsunuz biz Ramazan ayında yine bir kırmızı alarm veririz. Vatandaşlarımızdan özellikle Ramazan ayında duyarlılık bekliyoruz. Oruç tutmak kan vermeye mani değil. Ramazan ayında genel bir düşüş yaşadığımız bir gerçek” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA