Çakacak gitti, Su geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çakacak gitti, Su geldi


 

Uzun süredir beklenen Valiler Kararnamesi resmi gazetede yayınlandı. Kararnameye göre Mersin Valisi Çakacak Eskişehir Valiliğine atanırken, Mersin Valiliğine ise Şırnak Valisi Ali İhsan Su getirildi.

Vali Su, Şırnak’ta 8 gün süren sokağa çıkma yasağı ilanı ile gündeme gelmiş, hakkında soruşturma açılması talep edilmişti. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise olaylarda tek bir sivilin dahi ölmediğini savunmuştu.

Haber Merkezi

Bakanlar Kurulu’nca hazırlanan yeni valiler kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından sonra Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni kararnameye göre, 20 ilin valisi merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. Kararname ile Mersin Valisi Özdemir Çakacak Eskişehir Valisi olarak atanırken, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ise Mersin’e atandı.

DAVUTOĞLU, CİZRE’DE TEK BİR SİVİLİN DAHİ ÖLMEDİĞİNİ SAVUNMUŞTU

O dönem Avrupa Birliği Bakanlığı görevinde olan HDP’li Ali Haydar Konca, Cizre’de 20’den fazla kişinin öldüğünü, 50’ye yakın kişinin yaralandığını ifade ederek, “Cizre’de 20’yi aşkın ölü, 50’ye yakın yaralı ve birçok evin tahrip olduğu ortaya çıktı. Savaş koşulları sırasında bile ölülerin defnedilmesi, yaralıların hastaneye sevk edilmesi kesinlikle sağlanan bir durumdur. Cizre’de bunu sağlayamadık.. Küçük çocukların bedenlerinin çürümemesi için soğutucularda saklanması bu ülkenin görülecek manzaraları değildir” ifadelerini kullanmıştı. O dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ise Cizre’de tek bir sivil can kaybı yaşanmadığını savunmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok da bir sivilin hayatını kaybettiğini ileri sürmüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Altınonak’ı yalan söylemekle suçlamış, Cizre’de en az 14 sivilin öldürüldüğünü söylemişti.

YENİ MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU KİMDİR?

Şırnak Valiliği’nin resmi internet adresinde Vali Ali İhsan Su şu şekilde tanıtılıyor: “Konya'da, 25.06.1959 yılında doğan Ali İhsan Su, Üniversite öncesi eğitimini Konya'da tamamlamıştır. İ.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun olup, master eğitimini bitirdikten sonra 1988 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girmiştir. Bitlis-Ahlat İlçesi Kaymakam Vekilliği yapan Ali İhsan Su, 76. dönem Kaymakamlık kursunu bitirerek, kurucu kaymakam olarak Ankara-Evren İlçesi Kaymakamlığına atanmıştır. Evren İlçesinin İlk Kaymakamı olarak İlçe kuruluşunu tamamlamıştır. Daha sonra Diyarbakır-Çermik İlçesi Kaymakamlığı, Hakkâri İli Vali Yardımcılığı, Afyon Çay İlçesi Kaymakamlığı, Bilecik-Söğüt İlçesi Kaymakamlığı, Samsun-Terme İlçesi Kaymakamlığı, Hatay-İskenderun Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştur. 1989 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıllık süre ile İngiltere'ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen Ali İhsan Su, Valilik düzeyinde birçok takdir ve teşekkür belgesi almış olup, ayrıca çalıştığı İl ve İlçenin sivil toplum kuruluşlarından da çeşitli ödüller almıştır. 1985 yılında bitirdiği Siyasal Bilgiler Fakültesinin ardından İ.Ü.Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi dalında master yapmış ve Kamu Yönetimi Uzmanı unvanı almıştır. İçişleri Bakanlığının düzenlemiş olduğu AB Fonları, Afet Yönetimi, İnsan Hakları, Sınır Mevzuatı, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, Yerel Yönetim Reformları, Yönetim ve Denetim v.b. konularda hizmet içi eğitim kurslarına katılmış ve başarı ile tamamlamıştır. 2006 yılında kabul edilen '1700 Sayılı Dâhiliye Memurları Kanunu'na eklenen ek 3.maddesine ve ilgili yönetmeliğin hükümlerine istinaden 'Birinci Sınıf Mülki İdare Amiri' statüsüne yükselmiştir. Düzce Valisi iken, 19 Şubat 2015 tarih ve 2015/7295 Sayılı Valiler Kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan Ali İhsan Su, evli ve 3 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA