Çiftçiye kayıt uyarısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çiftçiye kayıt uyarısı!


 

Üreticinin desteklerden yararlanabilmesi için zorunlu olan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvurular 30 Haziran’da sona eriyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) başvuruların 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirerek, “Çiftçilerimizin, bayram tatilini göz önünde bulundurarak son günü beklemeden bir an önce 2017 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi.

Bayraktar yaptığı açıklamada ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanmalarının söz konusu olmadığını hatırlattı.

“2016’DA 2 MİLYON 267 BİN176 ÇİFTÇİ, 14 MİLYON 785 BİN 863 HEKTAR ALANIN KAYDINI YAPTIRDI”

Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerde çiftçilerin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirten Bayraktar, şunları kaydetti: “2016 yılında 2 milyon 267 bin176 çiftçimiz, 14 milyon 785 bin 863 hektar alanın ÇKS kaydını yaptırdı. ÇKS’ye kaydolmayan yaklaşık 8,9 milyon hektar alanın da kayıt altına alınması önem arz ediyor. Çiftçilerimiz 30 Haziran 2017 tarihi Cuma günü mesai bitimine kadar 2017 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır.”

KAYIT YAPTIRMAYAN DESTEKLERDEN YARARLANAMAYACAK

ÇKS kaydını yaptıramayanların, 2017 yılı desteklerinden faydalanamayacağını bildiren Bayraktar, “Çiftçilerimizin 30 Haziran 2017 tarihinden sonra sahip olacakları veya kiralayacakları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içinde gerçekleştirilecek” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA