Toroslar Belediyesi yeni yer arayışında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar Belediyesi yeni yer arayışında


 

Büyükşehir Yasası ile sınırları genişleyen ve nüfusu artan Toroslar Belediyesi, mevcut hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle yeni bina arayışına girdi. Belediye yetkililerinin özellikle Akbelen Bulvarı’nda, en az 10 bin metre kare kapalı alana sahip arsa arayışı içinde olduğu öğrenildi.

Haber Merkezi

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri, gerek Büyükşehir Yasası ile genişleyen ilçe sınırları, gerekse de artan nüfusa dikkat çekerek, Toroslar Belediyesi mevcut binasının yetersiz kaldığını ifade ettiler. Toroslar Belediyesi’nin yeni bina veya yer arayışının 2014-2019 Stratejik Plan’da da yer aldığını kaydeden yetkililer, belediyenin elinde arsalar olduğunu, ancak bu yerlerin vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlere uzak olmasından ötürü yer arayışının yaklaşık 1 buçuk yıldır sürdüğünü dile getirdi.

Mevcut belediye hizmet binasının ilçe sakinlerine hizmet noktasında çok yetersiz kaldığını da kaydeden belediye yetkilileri, söz konusu eski binada asansör dahi olmadığını, bu nedenle özellikle engelli ve yaşlı yurttaşların büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Yetkililer, yeni belediye binası için belirlenecek alanın, hem ilçe sakinlerinin ulaşımı açısından kolay olacağı, hem de vatandaşların iş ve işlemlerini kolayca yapabilecekleri daha büyük ve modern bir bina olacağının altını çizdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA