Suriye Yenigün Derneği kapanma riskiyle karşı karşıya! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Suriye Yenigün Derneği kapanma riskiyle karşı karşıya!


 

Mersin’de, tespit ettikleri Suriyeli yetim çocuklara verdikleri destek ve yardımlarla bilinen Suriye Yenigün Derneği, düzenlediği 2 genel kurulda da yeterli üye sayısını bulamayınca kapanmanın eşiğine geldi.

Mehmet Nabi Batuk

Suriye Yenigün Derneği, ülkedeki iç savaştan kaçarak Mersin’e sığınan 350 yetim çocuk için yaptıkları bağış çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri ile kentte adını duyuran en aktif yardımlaşma dernekleri arasında yer alıyor. Ancak dernek, organize ettiği 2 genel kurul toplantısında da gereken 16 kişilik sayıyı sağlayamayınca acze (bedeni veya mali yetersizlik sebebiyle dinî, hukukî yükümlülükleri ve işlemleri yapamama veya eksik yapma) düştü.

ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAYINCA KONU MÜDÜRLÜĞÜNE TAŞINDI

Mersin’de, 2014 yılında kurulan ve bugün itibariyle 25 aktif üyesi olan dernekte, üyelerin çoğunluğunun yurtdışı veya şehir dışında olması nedeniyle genel kurul toplantısına ancak 12 kişi katılabildi. Derneğin 12 kişiden oluştuğunu belirleyen Divan üyeleri ise tutanak tutarak konuyu Mersin Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne taşıdı. Bu nedenle acze düşen Suriye Yenigün Derneği’nin geleceğini Mersin Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün belirleyeceği öğrenilirken, üyelerin ise derneğin kapatılmaması için işlemleri takip edecekleri öğrenildi.

ÇOCUKLARA YİYECEK, GİYECEK, KIRTASİYE, ULAŞIM HİZMETİ SAĞLIYOR

Suriye Yenigün Derneği 2014 yılında Mersin’de yaşayan Suriyeli yetim çocuklar için bağış ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirebilmek amacı ile kuruldu. Bugün itibariyle resmi olarak 25 üyesi olan Suriye Yenigün Derneği, kentte tespit ettikleri Suriyeli yetim çocuklara kırtasiye, yiyecek, ulaşım ücreti gibi yardım kampanyaları düzenliyor. Dernek son olarak organize ettiği bir yardım projesiyle, Suriyeli yetim çocuklara Şeker Bayramı öncesi bayram kıyafetleri dağıtıyordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA