“Viranşehir sahilinde renkli görüntüler” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Viranşehir sahilinde renkli görüntüler”


 

Mersin’in en rağbet gören bölgelerinden olan Viranşehir Sahili, her yaz mevsiminde olduğu gibi bu yaz da renkli ve canlı görüntülere sahne oluyor.

Mezitli Belediyesi, kentte en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Viranşehir Sahili’nde vatandaşların huzurlu, keyifli ve güvenli bir şekilde gezmelerini sağlamak için gerekli önemleri almaya başladı. Sahil, her dönem olduğu gibi bu yaz ayın da belirli saatlerde araç trafiğine kapalı olacak. Ayrıca çevreyi kirleten vatandaşlara karşı da zabıta ekipleri cezai işlem uygulayacak. Yaz dönemi hazırlıklarını ilçenin her bölgesinde aralıksız sürdüren Mezitli Belediyesi, vatandaşların daha rahat ve nezih bir ortamda tatil yapmalarını sağlamak amacıyla Viranşehir Sahili’nde de çeşitli çalışmalar başlattı. Belediye yetkilileri, vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde gezintilerini sürdürmek amacıyla yaz dönemlerinde uygulanan sahil yolunu, akşam 18:00 ile gece 01: 00 saatleri arası araç trafiğine kapattı.

SAHİL YOLU SÜREKLİ DENETLENİYOR

Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından özel bir ekip ise sahil yolunu düzenli bir şekilde denetliyor. Ekipler, vatandaşları rahatsız eden, görüntülü ve gürültü kirliliği oluşturan, halk sağlığını tehdit eden iş yerleri ve seyyar esnafları da uyarıyor. Ayrıca geçen sene başlatılan ve Türkiye gündemine oturan ‘Çevreyi Kirletme Yasası’ gereğince uygulanarak, çevre temizliğine önem vermeyen vatandaşlara cezai işlem yapılıyor. Belediye tarafından yapılan ışıklandırma sistemi ve Kerim Afşar Parkı’nda bulunan ‘Güneş, Kadın ve Özgürlük’ anıtı da çevreye eşsiz bir güzellik sunuyor. Öte yandan sokak müzisyenleri de bölgeye gelen vatandaşlara konser tadında şarkılarını söyleyerek ortamı şenlendiriyor.

TARHAN: “BÖLGEYİ YENİ BAŞTAN İNŞA ETTİK”

Viranşehir Sahili’nin Mersin’in kalbi haline geldiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Viranşehir sahili çok önemli ve özel bir bölge. Göreve geldiğimiz günden beri bu sahil için yapmış olduğumuz düzenlemeler sayesinde adeta bu bölgeyi yeni baştan inşa ettik. Bölgeye renkli yol ve kaldırımlar yaparak, halkımızın kullanımına sunduk. Bununla da kalmayıp Kerim Afşar Parkı’nı açtık. Bu bölgede kamuoyu yoklaması yaparak, vatandaşların yüzde 91.12’lik oyu ile yolu belirli saatlerde araç trafiğine kapattık. Dünyada eşi benzeri olmayan bu sahilimize ışıklandırma sistemi yaparak, tüm renkleri bir araya getirdik. Gençlerimiz akşam saatlerin şarkılar söylüyorlar. Yetişkinler sevdikleriyle birlikte huzurlu ve keyifli bir şekilde zaman geçiriyor. Bu anlamda, vatandaşlarımızı çevre kirliliğine karşı duyarlı olmaya çağırıyorum. Ortak kullanım alanlarımıza sahip çıkıp korumalıyız.” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA