Türk doktorun teknikleri İtalya’da büyük ilgi gördü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türk doktorun teknikleri İtalya’da büyük ilgi gördü


 

Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Hüseyin Sancar Bozkurt, ilk kez kendisinin uyguladığı tedavi tekniklerini, Roma’da düzenlenen, “Dünya Gastroenteroloji Toplantısı”nda meslektaşlarıyla paylaştı. Uzman Dr. Bozkurt, yemek borusundaki kanamada kullandığı ‘argon plazma koagulasyon’ tekniği ve bağırsaktaki

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’nde görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, bağırsak ve yemek borusu hastalıklarının tedavisinde uyguladığı iki tekniği, İtalya’da davet edildiği toplantıda, dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarına tanıttı. Başkent Roma’da düzenlenen ‘Dünya Gastroenteroloji Toplantısı’nda, Dr. Bozkurt’un sunum ve poster yayınıyla tanıttığı teknikler gastroenteroloji uzmanlarından büyük ilgi gördü.

PROF. DR. THIEL YÖNETTİ

ABD’deki Rush Üniversitesi’nin Gastroenteroloji Bölümü Başkanı olan dünyaca ünlü akademisyen Prof. Dr. David Van Thiel’in yönettiği etkinliğe, Japonya, Almanya, ABD, Çin, Rusya, İtalya, Hindistan ve Endonezya’dan 65 gastroenteroloji uzmanı katılırken, 20 doktor ve akademisyen sunum yaptı. Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt da yemek borusundaki kanamada kullandığı ‘argon plazma koagulasyon’ (yakma) tekniği ve bağırsaktaki enfeksiyona uyguladığı ‘kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması’ yöntemi sunum ve poster yayınıyla anlattı. Toplantıya katılan doktorlar, Bozkurt’un uyguladığı tekniklerin ayrıntıları hakkında sorular sordu.

LİTERATÜRDE OLMAYAN TEKNİKLER

Uzman Doktor Hüseyin Sancar Bozkurt, yakma tekniğini 2012 yılında Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde uygulamıştı. Dr. Bozkurt, yemek borusundaki bir damarda kanama olan 40 yaşındaki hastayı, normalde tümörlerde kullanılan ‘argon plazma koagulasyon’ (yakma) tekniğiyle tedavi etmişti. Dr. Bozkurt, ‘kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması’ yöntemini ise şu anda görev yaptığı Medical Park Tarsus Hastanesi’nde, geçtiğimiz Ocak ayında uyguladı. Dr. Bozkurt, ‘psödomembronöz enterekolit enfeksiyon’ teşhisi koyduğu 6 yaşındaki Berat Şenkal’ın kalın bağırsağındaki iltihaplı bölgeye, kolonoskopinin içindeki kanaldan enjektörle antibiyotik sıkmıştı.

“GURUR VERİCİYDİ”

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, gastroenteroloji alanında önemli bir organizasyon olan böyle bir etkinliğe davet edilmekten mutlu olduğunu söyledi. Dünyanın değişik yerlerinden gelen meslektaşlarına, bir Türk doktor olarak kendi tekniklerini anlatmanın gurur verici olduğunu kaydeden Dr. Bozkurt, tıp dünyasına katkı koymak için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA