Mezitli sahilinde kitap festivali | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli sahilinde kitap festivali


 

Mezitli Belediyesi öncülüğünde Viranşehir Sahili’nde ilk kez gerçekleştirilen ve onlarca yayınevi ile yazarın katılacağı “Mezitli Kitap Festivali” başladı. 9 Temmuz’a dek açık kalacak festivalde 40 yazar imza günü düzenleyecek. Etkinliğin ilk günü vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşti.

Mezitli Belediyesi’nin öncülüğünde 1-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 1. Mezitli Kitap Festivali başladı. Mezitli’de ilk kez düzenlenen festival, yeni günün ilk saatlerine kadar devam etmesinin yanı sıra sahilde düzenlenmesi nedeniyle de pek çok ilki bünyesinde barındırıyor. Çok sayıda yayınevi ve yazarın yer aldığı Mezitli Kitap Festivali’nin açılışına Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve yüzlerce kitapsever katıldı.

1-9 Temmuz tarihleri arasında 20:00-01:00 saatleri arasında Mezitli Viranşehir Sahili’nde gerçekleştirilecek olan festivalin ilk günü kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kitapseverler Mezitli’de ilk kez gerçekleştirilen, binlerce kitabın yer aldığı festivalde ünlü yazarlarla sohbet etme ve kitaplarını imzalatma şansı da yakaladı. Havaların çok sıcak olması nedeniyle Mezitli halkının buluşma noktası olan Viranşehir Sahilinde gerçekleşen festival yeni günün ilk saatlerine kadar devam ediyor.

TARHAN: MEZİTLİ’DE İLK KİTAP FESTİVAL

Festivalin açılışında konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitlilerin aydın ve kitap okumayı seven insanlarında oluştuğunu ifade ederek, “Üzülerek ifade etmeliyim ki bu denli çağdaş ve aydın insanların yaşandığı Mezitli’de ilk kez bir kitap festivali düzenleniyor. Böylesi bir boşluğu tamamladıkları için katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen Vali yardımcımız Sayın Cemal Yıldızer’e, festivalin organizasyonunu sağlayan yazar Gülçin Akan’a, destek veren Mersinli yazar ve işadamı Hamit İzol’a, festivale katılan stant açan ve imza etkiliğine katılan tüm yayınevi sahipleri ve yazarların yanı sıra katılan tüm kitapseverlere teşekkür ederim” dedi.

“KİTAP OKUYAN İNSANLARIN ÇOĞALMASINI İSTİYORUZ”

Başkan Tarhan, belediye olarak daha çok insanın okuması için faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz daha çok insanımız okusun diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Maalesef Mezitli bu denli aydın ve kitapsever olmasına karşın bu tür etkinliklerden uzak kalıyordu. Öncelikle çocuklarımız arasında kitap okumayı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak adına belediyemiz tarafından bastırılan binlerce kitabın dağıtımını yaptık. Bunun yanında Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Gençlik ve Kültür Evimizi büyük bir kütüphane haline getirdik. Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri içersinde bulunan Down Kafe’yi de aynı zamanda büyük bir kütüphane haline getirdik. Bununla da yetinmedik, minik çocukların kitaplarla kaynaşması için Kitap Okuyan Çocuk Oyun Kitaplığı’nı açtık. Mezitli halkının buluşma noktası olan gönüllü evlerimizde yüzlerce kitabın yer aldığı kitaplıklar oluşturduk. Açmış olduğumuz Mezitli Kitap Festivalimizle de yazar ve kitapseverleri bir araya getirerek büyük bir boşluğu tamamlamış olduk. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi büyüterek gerçekleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

VALİ YARDIMCISI YILDIZER’DEN TEŞEKKÜR

Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıdızer de konuşmasında, toplumların gelişmesi ve ilerlemesinde okumanın önemine dikkat çekti. Yıldızer, “Toplumlar ancak eğitim ve bilginin ışığında gelişir ve büyürler. Bizler okuyan sayısını çoğalttığımız ölçüde ilerleyebiliriz. Mezitli Kitap Festivali’ni açmamızda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA