Av.Alpay ANTMEN | ALGI OPERASYONU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 16.08.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


ALGI OPERASYONU

Algı operasyonu dediğimiz şey: kişi ve kitlelerin, kendi hedefleri doğrultusunda tavır almalarını sağlamak amacıyla, seçilmiş bilgi akışını ve somut belgeleri yönlendirerek ya da inkar ederek: hislerini, güdülenmelerini, düşünce sistemlerini etki altına almaya çalışmak için yürütülen eylemler olarak tanımlanabilir.

Algı operasyonları uluslararası ilişkilerde, ulusal siyasette, kitleleri yönlendirmek ve yönetmek için kullanılacağı gibi sadece pazarlama tekniği olarak da kullanılmaktadır.

Ancak bizim konumuz iç siyaset...

Siyaset  Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış. ile Devletin etkinliklerini amaç, yöntem ve içerik olarak düzenleme ve gerçekleştirme esaslarının bütünü olarak kısaca tanımlanabilir. Ülkemizde pek öyle olmasa da esasında siyaset halk için Devlet’i yönetme işidir. 

Halk için çalışması, üretmesi gereken siyasetçiler ve özellikle siyasi iktidarlar Halkın yararına çalıştıkça, güzel şeyler yaptıkça, ekonomide, sağlıkta, bayındırlıkta, adalette, demokraside Ülke’yi ileri götürdükçe elbetteki iktidarda kalırlar

Ancak; çalışmak, üretmek, Ülke’yi, Halkı, Demokrasiyi ileriye götürmek yerine algı yönetimi ile iktidarda kalmayı düşünmek maalesef Ülkemiz’de pek revaçta…

En son tartışmalara bakınız… Bu Ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanı için bir algı operasyonu yapılıyor. Aslında bu algı operasyonu ana muhalefet partisi genel başkanının şahsında tüm muhalefete bir gözdağı vermeyi de hedefliyor.

İktidar partisinin genel başkanı , ana muhalefet partisi genel başkanının adalet yürüyüşünde “Anayasa’nın 138.maddesini hatırlatarak kuvvetler ayrılığı var , yarın bir gün Savcı’lar seni çağırmasın ha…” diye aba altından sopa gösterirken ; Bu günlerde İktidar yandaş cephesi ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutuklanması gerektiği konusunda yazılar yazıyor, konuşmalar yapıyorlar.

En son İktidar partisinin genel başkanı da , ana muhalefet partisinin genel başkanı hakkında hüküm verilip tutuklanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu üzerinden mesajlar veriyor.

Siyaset tamam, bir parti iktidar diğeri muhalefet olacak tamam , siyasetçiler en sert şekilde eleştirilebilir tamam, kim suç işlerse işlediği suçun cezasını çekmelidir buna da tamam…

Ama algı operasyonuna hayır ; Demokratik ilke ve teammüllerin hoyratça çiğnemesine hayır; antidemokratik tutum ve davranışlara sonuna kadar hayır… Ancak daha da önemlisi Türkiye Cumhuriyeti (Türkiye’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin) Anayasa’nın 138.maddesinin fütursuzca çiğnenmesi bir hukuk devletinde asla olmamalıdır.

Bir kez daha aktaralım “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde 138 - Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdanı kanaatlerine göre hüküm verirler.Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.Görülmekte olan bir dava hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez. “

Ne imiş: hiç bir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz’mış

Anlaşılmayan bir şey var mı?

Hiç kimse ama hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti , Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türkiye Cumhuriyeti Kanun’larının üstünde değildir, üstün değildir.

Yanlış mı?       

Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA