Pınar DOĞAN | ÇOCUK YOGASI ÜZERİNE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Pınar DOĞAN

Tarih : 13.09.2017  E-Mail : pinardoganersoy@hotmail.com


ÇOCUK YOGASI ÜZERİNE

Bazı şeyleri ‘ben biliyorsam, herkes biliyordur’, yanılgısına düşmemeli insan. Ya da ‘herşeyi ben bilirim’,  ukalalığında olmamalı.

Bu yüzden, belki birileri için yeni bir farkındalık olur diye,  bilgisini cömertçe paylaşırken; başkalarından bir şeyler öğrenmek konusunda da çocuksu bir meraka sahip olmalı.

Çocuksu demiş ve bilgiyi paylaşma konusuna değinmişken;  bugüne kadar hiç paylaşmadığım (bu gazetedeki yazılarımda) bir konuda paylaşımda bulunmak istiyorum bugün.

Bu paylaşımın aciliyetini, özellikle çocuk yogası yaptırmak için  dolaştığım bir çok kreş ve anaokulundaki psikolog, öğretmen ve yöneticilerin bu konuda pek bir bilgi sahibi olmadıklarını fark ettiğimde anladım.

3-7 yaş arası çocuklara uygulanabilen çocuk yogası, çocuklardaki hayal gücünü, doğru nefes almalarını, esnekliklerini ve enerji dolu hallerini sürekli devam ettirmelerini sağlamaktadır.

Çocuk yogası, klasik yoga duruşlarının çocuklar için uyarlandığı, eğlence, disiplin, kendine güven ve sorumluluk duygusuyla birleştiği hareketler bütünüdür.

Çocuk yogasının zihinsel, fiziksel, ruhsal ve sosyal olmak üzere 4 alanda faydası vardır.

Zihinsel açıdan, yoga çocuğun özgüveninin ve motivasyonunun artmasına yardımcı olur, daha kolay ve farklı öğrenme yolları deneyimlesini sağlayarak kendini ifade etme becerisini arttırır.

Sosyal acıdan ise, grup çalışması bilincini, yaratıcılık ve problem çözme yetilerini geliştirir ve sınav kaygısının azalmasına yardımcı olur.

Çocukların fiziksel gelişimine faydaları ise, iç organların düzenlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi,esneklik-denge-güç koordinasyonunun arttırılması diyebiliriz.

Ayrıca erken yaşta düzenli yoga yapmaya başlayan çocuklarda ergenliğin daha kolay geçtiği gözlemlenmiştir.

Ruhsal açıdan yoganın çocuk üzerindeki etkilerinden bahsetmek gerekirse de, çocukta çevreye, bireylere karşı önyargı, dışlayıcı tutum ve ayrımcılık gibi olumsuz davranışların önlenmesini, maddiyat, marka ve nesne bağımlılıkları konusunda özgürleşmeyi sağladığını söyleyebilirim.

Bu konuyla ilgili yazmaya devam edeceğim...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA