Av.Alpay ANTMEN | TEOG | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 20.09.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


TEOG

Pazartesi günü yeni eğitim-öğretim yılı başladı ve ardından AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanımız Temel ve Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) kaldırılmasını gerektiğini söyledi.Bunu emir kabul eden Milli Eğitim Bakanlığı da bu yıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nın yapılmayacağını açıkladı.

TEOG 8. sınıf öğrencileri için yapılan 12 merkezi ortak sınavın kısa adıdır. Merkezi ortak sınavın yapılacağı dersler; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleridir.

Sekizinci sınıflara 1. dönem 6, 2. dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınav yapılmaktaydı. Sorular sınav öncesinde işlenen konulardan çıkmaktaydı ve önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklı olarak yanlış yapılan sorular doğru soruları götürmemekteydi. Her öğrenci olağan üstü haller haricinde kendi okulunda sınava girmekteydi.

TEOG’dan önce SBS, OKS, LGS sınav sistemleri vardı. Daha önceleri Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri için ayrı merkezi sınavlar yapılıyordu.

Sınavın adı ne olursa olsun bir ölçme ve değerlendirme yapılmadan çocuklarımızın Lise ve Üniversitelere yerleştirilmesinde objektiflik söz konusu olmayacaktır.

Tüm bunlar bir yana eğitim-öğretim yılı başladıktan, herkes hazırlığını yaptıktan sonra bir günde sistemler değiştirilmez. Eğitim-öğretim işi yapboz tahtası değildir.

Eğitimin birliği, eğitimde eşitlik ve başarıya göre liyakat ortadan kalkarsa eğitim ve öğretim sistemi de çökecektir.

Önce TSK, ardından Adalet sistemi, şimdi de Eğitim sistemi… Bu işin sonu pek hayırlı görünmüyor…

Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA