Şevket COŞKUN | NARENCİYE FESTİVALİ VARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 17.10.2017  E-Mail : 


NARENCİYE FESTİVALİ VARDI

Mersin Ticaret Borsası’nın başını çektiği bir Narenciye Festivali yapılıyordu. Gerçekten de birinciden sonuncusu olan beşincisine kadar başarılı ve her yıl üstüne koyan bir festival idi. Fakat ne oyduysa oldu. Bir el uzandı ve bu başarılı organizasyon son buldu.

Bu konuyu biraz açmakta fayda var. Mersin Ekonomi Platformu yaptığı çalıştaylarda benzer festival ve organizelerin tek elden yapılması tavsiyesinde bulunuyor. Emniyet açısından da ( O yıllarda ülkede patlayan bombalar) bu tavsiye var. Bu konuda Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı,(METKEV) Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulmak için çalışma başlatılıyor ama ne yazık ki, yasal engel çıkıyor ve kurulamıyor. Neden kurulamadığı,  ayrı bir yazı konusu. Ancak, Mersin Narenciye Festivali gibi başarılı bir tanıtımın bitmesi çok ayrı bir konu. Mersin’in değeri olan narenciyeyi çok da başarılı tanıtan bir festival 5 kez yapıldıktan sonra sona eriyor. Her yıl Kasım ayında düzenlenen bu festival artık yok.

Ulusal Turunçgil Konseyi ve Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Kemal Kaçmaz, Brezilya’da yapılan Turunçgil Konseyi’nde yaptıkları sunumda Mersin Narenciye Festivali görüntülerinin de yer aldığını, bu nedenle 2020 yılında Mersin’de düzenlenecek olan Dünya Turunçgil Konseyi sırasında delegasyon Narenciye Festivali’nin de aynı haftaya denk gelmesini istediklerini söyledi. Aynı şekilde İstanbul’da tur operatörlerinin de festival zamanına Mersin turları düzenlemeye başladıklarını belirtti. Bunlar çok güzel gelişmeler idi.

Şimdi yanı başımızda Portakal Çiçeği Festivali yapılıyor Adana’da. Çok da güzel ve başarılı bir festival. Oysa Mersin narenciye de Adana’ya 10 basar. Dünya da Mersin turunçgil ile anılır. Üretim açısından Dünya da sekizinci, limon ihracatı olarak ta Dünya ikincisi bir kentten bahsediyoruz. Hani yukarıda bahsettiğim gibi “ Bir el Mersin’e dur, Adana’ya sen yap” demektedir.

Adana çok güzel festivaller düzenliyor, kent yöneticilerini kutluyorum. Mersin neden yapamıyor diye hep beraber sorgulamalıyız. Kemal Kaçmaz’dan duydum ki Ulusal Turinçgil Konseyi kolları sıvamış,  bu festivalin yeniden yapılabilmesi için çalışıyormuş, onları tebrik ediyorum. Umarım yaparlar. Fakat bu bir kişi ve kurumun tek başına yapacağı bir iş değil. Tüm Mersin birlikte olursa bu başarılı olabilir. Mersin Valiliği, Büyükşehir ile ilçe belediyeleri ve en başta da büyük bir deneyime sahip Mersin Borsası mutlaka bu işin içinde olmalıdır.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA