Av.Alpay ANTMEN | GEÇMİŞ OLSUN MERSİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 18.10.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


GEÇMİŞ OLSUN MERSİN

17 Ekim Salı akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken alçak bir terör saldırısına uğradı. Öncelikle Emniyet teşkilatımıza ve yaralanan tüm polis kardeşlerimize geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.

Ne olursa olsun Şiddeti , daha da önemlisi Terör’ü haklı kılacak hiçbir gerekçe yoktur.Terör ile elde edilmiş hiç bir sonuç ya da başarı da yoktur , olamaz. Türkiye Cumhuriyeti’ni ya da Halkımızı terör ile yıldırabileceklerini sananlar gaflet , delalet ve hıyanet içindeki bir avuç şaşkından , alçaktan  ibarettir.

Terör ve terörizmin en önemli amacı propaganda yaparak adından bahsettirmek ve daha da önemlisi , toplumlarda farklı kültürel altyapı ve dünya görüşüne sahip grupları karşı karşıya getirmek suretiyle çatıştırmaya çalışmak ve dolayısıyla toplumun birlik ve bütünlüğü ile, toplumsal düzeni bozmaktır.

Terör örgütlerinin eylemlerinin birinci aşamadaki temel amaçları, halkın gözünde siyasal iktidarı yıpratmak ve giderek, devletin manevi otoritesinin zayıflamasını sağlamaktır. Böylece devletin başındaki yöneticilerin yeteneksiz olduğu gösterilmeye çalışılacak, terör örgütünün alternatifi kamuoyuna sunulacaktır. Yabancı bazı devletler de stratejik önemi olan ülkeleri zayıflatmak amacıyla terörü bir araç olarak kullanmaya çalışmaktadırlar.

Terör örgütleri için yaptıkları eylemlerin cinsi veya çeşidi önemli değildir. Onlar için önemli olan unsur, hareketin sonucunda oluşan olaylar, karışıklıklar ve devlet ile halkın gösterdiği tepkidir. Bu durumda terör , sözde , kendi davası doğrultusunda sesini duyurmuş olur. Terör eylemlerinde önemli olan husus, eylemlerin büyüklüğü değil, yarattığı veya yaratacağı etkinin büyüklüğüdür.

Terör ve terör örgütlerinin haklı gerekçeleri olamaz. Ne olursa olsun şiddetin hiç bir haklı yanı ve yönü yoktur.Demokratik yol ve yöntemler yerine şiddeti , terörü araç edinen fikirler ne olursa olsun asla kabul edilemezler.

Terör Dünya’nın hiç bir yerinde ; Tarih’in hiç bir safhasında başarılı olamamıştır güzel Ülkemizde asla başarılı olamayacaktır.

Peki biz ; Halk olarak bizler Terör’e boyun eğecekmiyiz ?  Asla …

Bizler teröre her ne olursa olsun boyun eğmeyeceğiz ; Terörü lanetleyeceğiz , kınayacağız , teröre teslim olmayacağız. Yapana da , yaptırana da karşı sessiz kalmayacağız.

Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA