Av.Alpay ANTMEN | 6284 SAYILI KANUN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 15.11.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


6284 SAYILI KANUN

2012 yılında 8 Mart günü TBMM’de kabul edilen 6284 Sayılı bir Yasa’mız var. Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun…

Bu Kanun’un amacı Kanun’un 1.maddesinde “şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek” olarak çok açık ve çok güzel bir şekilde tarif edilmiş.

Bu Kanun, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler; özellikle Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve yürürlükteki diğer kanuni düzenlemelere dayanmaktadır.

Son zamanlarda 6284 Sayılı Kanun’un kadınlara aşırı hak verdiğinden bahsedilip, bu Kanun’un aileleri yıktığı gibi yorumlarla çok ciddi ve haksız bir algı operasyonu yapılmaktadır.

Öncelikle, 6284 Sayılı Kanun, hiç bir yerinde sadece kadınlar lehine uygulanır dememektedir. Bu Kanun şiddet mağduru tüm aile fertleri, çocuklar ve erkekler ile kadın olsun erkek olsun başka bir kişi tarafından tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişiler açısından da uygulanmak için vardır. Yani Kanun sadece kadınlar için çıkarılmış değildir.

Ülkemizde Kadın’a şiddet bu kadar yaygınken başta kadına olmak üzere, tüm aile bireylerinin aileiçi şiddetten korunması ve aileiçi şiddetin önlenmesi ile ilgili 6284 Sayılı Kanun’a be şekilde yüklenmenin amacı hukuki değildir.

Amaç belli… Kadın her türlü şekilde erkeğe tâbi olsun, kocasından dayak da yese hakkını aramasın ve hatta, bir adım sonra, kadın çalışmasın, kocasının kölesi olsun… Sonra? Sonra ne olacak? Nedir bu kadın ayrımcılığı?

Hiç kimse boşuna heveslenmesin; kim olursa olsun , hangi düşünce olursa olsun güzel Ülkemizde hiç kimse bir diğerini yok sayamaz, öteleyemez, ötekileştiremez, kendi fikirlerini başkasına dayatamaz.

Bu Ülkede, bu güzel Ülkede birlikte yaşayacağız, birlikte üreteceğiz; Bu Ülkeyi nasıl birlikte kurduk ise, o şekilde , daha güzel yarınlara birlikte taşıyacağız.

Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA