Av.Alpay ANTMEN | TÜRKİYE’DE HEKİM OLMAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 14.03.2018  E-Mail : avantmen@hotmail.com


TÜRKİYE’DE HEKİM OLMAK

HUKUKÇU GÖZÜ
        
Her yıl 14 Mart gününün Tıp Bayramı olarak anmakta ve kutlamaktayız.
 
Osmanlı’da “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir ve 14 Martın Tıp Bayramı olarak kutlanmasının esas dayanağı İstanbul'un işgal edildiği günlerde, 14 Mart 1919 tarihinde yabancı işgal kuvvetlerine karşı Hekimlerin ve tıp öğrencilerinin protesto eyleminin yıldönümü olmasıdır. 
 
Ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanan 14 Mart günü , aslında , Tıp Mesleği mensuplarının bir yurt savunma hareketi olarak başlamış ve emperyalizme karşı mücadeleden doğmuştur. 
 
Ancak bu gün gelinen noktada , oy avcılığı uğruna , tüm akademik mesleklerin ve akademik meslek mensuplarının değersizleştirilmeye çalışılmasından nasibini Hekimler ve sağlık çalışanları da büyük oranda almaktadır. 
 
Hastaneleri şirket, hastaları ise müşteri haline getiren yanlış sağlık politikaları ile hekimler ve sağlık çalışanları gün geçtikçe daha zor koşullarda çalışmaya zorlanmaktadırlar.
 
Sağlığımızı ve hayatımızı borçlu olduğumuz Hekimlere ve sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili saldırılar gün geçtikçe artmakta olup ; kendilerine bırakın minnet duymayı , saygı dahi duyulmamaya başlanmıştır.
 
Yanlış sağlık politikaları , çalışma koşullarının giderek ağırlaşması , eğitimdeki kalitenin düşmesi , Kamu Hastaneleri ve Üniversite Hastanelerindeki ekipman ve malzeme eksiklikleri Hekimler ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakırken , Hastalar için de telafisi olanaksız zararlara yol açmaktadır. 
 
Bu kadar sorun içinde mesleklerini layıkı ile yapmaya çalışan Hekim ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı kutlu olsun… 
 
Sevgi ve saygılarımla…



 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA