Müslüm KAYA | MESELE KILIÇDAROĞLU VEYA İNCE DEĞİL (3) | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Müslüm KAYA

Tarih : 17.07.2018  E-Mail : muslumkaya02@hotmail.com


MESELE KILIÇDAROĞLU VEYA İNCE DEĞİL (3)

Tayyip Erdoğan'a sekiz defa yenilen Kemal Kılıçdaroğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu'na iki defa yenilen, ayrıca Tayyip Erdoğan'la girdiği başkanlık yarışmasında milyonlarca fark yiyen Muharrem İnce'yle içine çekildiğimiz çağdışı meşruti monarşiden çıkmamız çok zor.

Sorun Kılıçdaroğlu veya İnce sorunu değil. Temel sorun Kılıçdaroğlu gibileriyle sonuçsuz, yetersiz muhalefet anlayışlarıdır. Defalarca denenen, tembellik yüzünden hep yetersiz kalan, az olsun benim olsun, ballı maaşlar helal olsun kolaycılığıyla laik, demokratik, parlamenter Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki korunamadı. Hatta bu çapsız, ilkesiz, kolaycı muhalefet anlayışı padişahlığa, pardon Başkanlık rejimine giden süreçte lokomotif rol oynadı.

Hem Kılıçdaroğlu'nun hem de İnce'nin sürekli kaybeden sönük karizmaları yenilgiye mahkum. Ayrıca kişilerin popülaritesiyle ne siyasal İslam ne de sağ iktidarlar yenilgiye uğratılabilir. Sadece etkisizleştirilmiş bir mecliste, milletvekilleri ballı kaymaklı maaşlarını bizim vergilerimizden almayı sürdürürler.

O zaman Atatürk'ün partisi CHP, yeniden parlamenter sistemi kurmak, meclis egemenliğini tesis etmek istiyorsa elini taşın altına koymak zorundadır. Tüm riskleriyle, tehlikeleriyle, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi...

Zaten neoliberal politikalarla, tek kutuplu dünya sistemiyle dünyada sosyal demokrat, sol, sosyalist partiler iktidarlarını sağ partilere kaptırdılar. Hatta Macaristan, Polonya, Hindistan, Türkiye..örneklerinde olduğu gibi otoriter liderler başımıza peydah oldu.

Şurası kesin ki CHP gibi sosyal demokrat partiler sağcılaşarak, sağcı argümanları kullanarak iktidara gelemezler. Aslı varken fotokopisine ne lüzum var?

Akape'nin, onun yedek lastiği olan MeHaPe'nin, diğer sağ partilerinin başta yerel düzlemde, tabii ki Mersin'de, sonra da ülke genelinde seçimle yönetimden uzaklaştırılması için şu çalışmalara yönelilmelidir:

a- Anamuhalefet partisi, Atatürk'ün partisi CHP, adı kurultay mı olur yoksa çalıştay mı olur artık neyse...On günlerce sürecek bir kampa girmelidir. Bu kampa uzmanlar, siyaset bilimciler, iletişimciler, bilim insanları, düşünürler, sanatçılar...davet edilmeli, bir yol haritası çıkarılmalıdır. Partinin programı, politikaları, stratejisi belirlenmelidir.

b- Atatürk hem padişahlığı hem de dinci şarlatanları nasıl hizaya getirdi, bu araştırılmalı ve günümüz koşullarına uyarlanmalıdır.

c- II.Abdülhamit'in padişahlığında ilan edilen meşruti monarşide muhalefet nasıl davranmış, bu monarşi nasıl yıkılmış bunlar araştırılmalı, elde edilen sonuçlar doğrultusunda bir duruş sergilenmelidir.

d- Meksika'da seçimlerden zaferle ayrılan solcu aday Obrador, 60 yıllık sağ partileri, yani Meksika'nın Akapesi olan PRI'yı ve MHP'si olan PAN'ı nasıl dize getirmiştir? Bu uğurda ne bedeller ödenmiştir, tüm bunlar araştırılmalı, elde edilen sonuçlar Türkiye'nin özgün yapısına uyarlanmalıdır.

e- Komşumuz Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyonun lideri Aleksis Çipras'ın başarısı etüt edilmeli, gereken dersler çıkarılmalıdır.

f- Rahmetli Bülent Ecevit, 1973 Seçimleri'nde CHP'nin başındayken CHP'nin oyunu nasıl %42'ye çıkarmıştır? Sahi Sayın İnce %30 mu demişti? Neyse...Bu başarı nasıl sağlanmıştır? Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır...gibi büyük illere CHP, nasıl belediye başkanı olmuş, araştırmalıdır.

Öyle oturmakla, kadayıflı kaymaklı maaşları almakla ne Ortaçağ'dan çıkılır ne de halkın iktidarına ulaşılır.

Arı gibi çalışmak ve bu uğurda tüm maddi ve manevi harcamaları yapmak lazım.

Ha siyasal İslam şaka gibi ideolojileriyle nasıl iktidara ulaştı, bu garabet de araştırılmalı, gerekli dersler çıkarılmalıdır.

Haftaya: CHP nasıl davranırsa Mersin'de Belediye Başkanlığını kazanabilir?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA