Mitat ÇELİK | KUM ZAMBAKLARI VE MUSTAFA ESER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 14.10.2018  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


KUM ZAMBAKLARI VE MUSTAFA ESER

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi, yeni sanat sezonu açılış etkinliğiyle alışılmadık bir sergiye ev sahipliği yaparak gönülleri fethetti. Mustafa Eser fotoğraflarıyla birlikte Mersin Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerlerinin iğne oyası işlerinin yer aldığı, “İğneden İpliğe Endemik Bitkiler İğne Oyası” ismiyle 12 Ekim’de MTSO Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sergi, 18 Ekim’e kadar açık kalacak.

Sanatseverlere farklı sanatsal deneyim yaşatan bu başarının mimarı olan galeri yöneticisi ressam ve heykeltıraş Seda Şahbaz’ı kutluyorum.

Sergiyle birlikte; Eser’in “Makro Mersin 1001 Çiçek” kitabında yer alan kum zambağı, tüysüz nakıl gibi endemik çiçeklerine iğne oyasıyla üç boyutlu can verildiğine tanık olacaksınız. Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerlerinin bu eşsiz çalışması, tek kelimeyle sanatseverleri kendisine hayran bıraktı.  

Çoğu ev hanımı olan bu zarif hanımefendiler, Çamlıyayla’nın meşhur iğne oyasına bambaşka anlamlar katarak onu Mersin’in sanatsal yaşamına kazandırdılar. Burası önemli, fakat asıl önemlisi, sanat yoluyla kendilerine varoluşsal bir uzam kazanan kadınların ruhsal zenginliklerle donanmasıdır. Böylesine yetenekli annelere bu olanağı sağlayan kıymetli yöneticiler ve uzmanları da kutluyorum. Böylece bir kez daha kökleri Cumhuriyet’in ilk yıllarına dayanan Olgunlaşma Enstitüleri’nin değeri, gözler önüne serilmiş oldu.

Mersin Olgunlaşma Enstitüsü, kendisini şöyle tanımlıyor; “Mersin, Niğde, Karaman ve yöresi Geleneksek Türk Giyim ve El Sanatları’nı yerinde araştırmak, geliştirmek ve günümüz teknolojisiyle birleştirerek tüm bireylere eğitim vermek, üretim yoluyla hizmet sunmak, 16-65 yaş arası tüm bireylerin meslek edinmelerini sağlamak ve mesleklerinde uzmanlaştırmak, tüketici konumundan üretici konuma geçmek misyonunu taşımakta olan ve bu bağlamda sürekli araştırma yaparak kültürümüzün yeniden canlanmasına katkı sağlayan bir kurumdur.

1999 yılından bu yana Mersin’in belleğini tutan (Arşiv sözünü özellikle kullanmıyorum) kıymetli fotoğraf sanatçısı Mustafa Eser, Mersin’i güzelleştirmeye devam ediyor.

Daha nice güzelliklere ulaşma dileklerimle.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA