Müslüm KAYA | CHP’DE ADAY BOLLUĞU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Müslüm KAYA

Tarih : 16.10.2018  E-Mail : muslumkaya02@hotmail.com


CHP’DE ADAY BOLLUĞU

Şunu anladım ki mevcut hiçbir parti benim yarama merhem değil. Zaten olamaz da. Benim istediğim memleket hayalini görebilmem için gerekli tarihsel süreçleri vakti zamanında bu ülke geçirmiş değil; yani coğrafi keşifleri,  rönesansı(aydınlanma), reform hareketlerini(dinsel düzenlemeleri), sanayi devrimini, patron-işçi çatışmasını, bilimsel ve iletişimsel devrimi yaşamış mı? Ne gezer? Osmanlı'da padişaha kulluğu yaşamış bir tarım toplumu. Köyde ağalarına, camilerde dinci ruhban sınıfla el bağlamış, el etek öpmüş bir toplumsal yapıdan özgürlüklerin, eşitliklerin, hakça bir düzenin, hukukun üstünlüğün, adil bölüşümün olduğu bir toplumsal hayatı beklemek rüya görmek kadar gerçekçidir.

Bir ara dünyanın önemli dehalarından Mustafa Kemal Atatürk aydınlanmayı başaracak gibi olmuştur; ancak O'nun da ömrü bu devrimin sonuçlanmasına yetmemiştir. Sonraki dönemde ise toprak ağaları, montajcı sanayiciler, açıkgöz tüccarlar, din bezirganları bu dönüşümü engellemiş ve son 70 yıla yakın bu devleti biraz önce ismini andığım grupların temsilcileri olan sağ iktidarlar yönetmiştir. Onlar da bilimde, sanayide, ticarette, bilişim teknolojilerinde taş taş üstüne koymamış, az olsun benim olsun zihniyetinde hareket etmişlerdir. Dolayısıyla bu tablodan haklar, özgürlükler, insanlık değerlerine saygı çıkmaz. Bunu duyumsadığım için de artık oy falan verip kendimi figüran yerine koymayacağım.

☆☆☆

Yine de bu yaşıma kadar oy verip aldandığım CHP için yerel seçimlere yönelik birkaç söz söylemekten kendimi alamıyorum:
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bu kadar çok aday neden? Seçmen sayısı kadar aday deyip saçmalama özgürlüğümü kullanacağım ama komik olmak istemiyorum. Onlarca aday bir araya gelip bir yol haritası niye belirlemezler ki? Yarın bu adaylar içinden biri seçilirse diğer yitirenler acaba seçimlere partisi için asılır mı? Takdir sağduyunun ve ülke gerçeği değerlerinin.
Yine komik olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli ve Yenişehir ilçesi için CHP'den bu kadar çok aday öne çıkarken  acaba Akdeniz, Toroslar, Aslanköy, Erdemli gibi ilçelerde niye bu kadar isteklilik yok? Yoksa oraları yitirme ön yargısı adayların elini kolunu mu bağlıyor veya Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Yenişehir Belediyesi çantada keklik mi?

ATEŞ PAHASI

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsündeki kantilerde ürünler bir öğrenci için çok pahalı. Oysa üniversite öğrencileri sonuçta para kazanan insanlar değil. Çoğunun olanakları kısıtlı. Burada satılan mamüllerin hiç olmazsa askeriye veya TBMM'deki kantilerde satılan mamüler kadar ucuzlatılması gerekmez mi?
Geleceğimizin ışıkları olan gençlerimizi kâr amaçlı bir topluluk olarak görmek vicdanlarla ne kadar bağdaşıyor acaba?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA