Hediye EROĞLU | MİDYATA PİRİNCE GİDERKEN… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 17.10.2018  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


MİDYATA PİRİNCE GİDERKEN…

Enflasyon ile mücadele adına 400 üründe yüzde 10 indirime gidildi… Zabıtalar; döviz kurundaki hareketlilik bahanesiyle, bazı ürünlerin fiyatlarında haksız artış yapılmasının önüne geçmek için seferber edildi… Kamuya tasarruf çağrısı yapıldı…

Ez çok ekonomi bilgisi olan herkes herhalde bunların ülkenin kalkınmasında küçük zerre tanelerinden öteye gitmeyeceğini bilir…

Zira indirim yapılan ürünler temel tüketim maddelerinden oluşmamaktadır. Yani biz domatesin başkentlerinden sayılacak Mersin’de domatesi semt pazarında 3 TL’den alıyorsak, 400 üründe indirime gidilmesi ‘BOŞ’ demektir!

Odundan una, ayakkabıdan sebze-meyveye önce en az yüzde 50 zam ardından yüzde 10 indirim yapmak ‘BOŞ’ bir çabadır!

Kamuya tasarruf çağrısı ise bu ülkedeki en boş hamledir! Sendika başkanın dahi 1 milyon TL’ye makam aracı aldığı bir ülkede, kamu yöneticilerinden nasıl bir tasarruf beklenebilir…!

Gelelim halkın enflasyon ile mücadelesine… Kışlık salça yapımı domates ve biber de yarı yarıya azaltıldı! Sebze-meyve fiyatlarının uçması ile turşu da bundan nasibini aldı… Tabi undaki önlenemez yükseliş ile erişte, yufka ekmek gibi kışlık erzak hazırlığında da miktarlar azaltıldı!

Yani vatandaş az yeme hesabında!

Vatandaş bununla da yetinmeyerek, artan enerji maliyetleri karşısında odun sobalarını kömürlüklerden çıkardı ama yüksek odun fiyatları ile burada da tasarruflu davranmakta…

Su tüketiminde ise kemer son deliğe kadar ilerledi!... Malum faturalar kabarık…

Eğitim ve sağlık giderlerinde dahi kısıtlamaya gitme çabasındaki vatandaş, sosyal hayatını PTT ile yani pijama, terlik, televizyon nostaljisi ile yaşamaya geri döndü….

Şimdi ‘BÜYÜK TÜRKİYE’de, asgari ücret ve emekli maaşı ile tüm zamlara rağmen bugünlere kadar yaşabilmiş, dayanabilmiş yurttaşlar bu krize rağmen hayatta kalmayı başaracaktır! İnancım tam!

Lakin hesabı kitabı farklı olanlar ne yapacak, ben onları merak ediyorum! 1 lirası varken, 10 liralık yaşayan, nemalanacağı, rant elde edeceği musluklar kesilenler ne yapacak? Elinde avucunda ne var ise haksız kazanç ile kısa yoldan köşeyi dönme planındakiler, midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olanlar nasıl çıkacaklar bu işin içinden?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA