Nil Arı TÜRE | BEN, KENDİM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Nil Arı TÜRE

Tarih : 31.10.2018  E-Mail : nilari_ture@yahoo.com


BEN, KENDİM

Kültürhane’nin en yeni üyesiyim ben. Eski müdavim, yeni mutfakçı. Seviyorum burayı çünkü kendim olabiliyorum burada. Rol yapmama gerek yok. Olabildiğince kendim, olabildiğince özgür.

Buradaki herkes gibi ben de başka birseyim aslında. Ama o olmaktan memnun değilim. İste tam da bu yüzden buradayım. Ben bir İngilizce öğretmeniyim. KPSS canavarını yenmiş, atanmış, stajyerliğin tüm zorluklarını aşmış ve sonunda bu şekilde var olamayacağını anlayıp istifayı basmış eski bir devlet memuruyum. İstifa ettiğim günü çok net hatırlıyorum. Ağzım kulaklarıma varıyordu mutluluktan ve tüm gün de yerine gelmedi. Annemin deyimiyle boşuna okumuştum, çünkü eğitimini aldığım mesleğimi yapmayı reddetmiştim. Hayalimde hep bir kafe açmak vardı. Kimin yoktur ki? İşte ben tam da burada, Kültürhane’nin mutfağında, hayallerimi yaşıyorum aslında. İlk defa işimi seviyorum ve ilk defa işime mutlulukla gidiyorum. Pazartesi sendromu yaşamıyorum artık ben. Evet, insanların beklentilerini yerine getiremedim, olmadığım biri gibi davranamadım. Ben kendim olmayı seçtim. Ve ben kendimle çok mutluyum artık!

İstemediğimiz hayatlar yaşıyor ve bu şekilde mutsuz olmamaya çalışıyoruz. İdare ediyoruz aslında hep. Nereye kadar, tartışılır tabi. Bazen, bazılarımız kendinde o cesareti buluyor ve toplum baskısına, başkalarının düşüncelerine göre değil de kendine göre yasamayı seçiyoruz. Çok büyük bir özgürlük bu!

İşte biz Kültürhane’de, biz olabiliyoruz. Olmadığımız insanlar gibi davranmamıza gerek yok. Kabul görme gibi bir derdimiz de yok. Olabildiğince doğal, olabildiğince samimi, olabildiğince hoşgörülü, olabildiğince saygılı, olabildiğince affedici, olabildiğince beraber, olabildiğince umutlu...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
Gönderen : yakup arslan / Tarih : 2021-11-13 - Saat : 3 13:40:52
Yorum :
merhaba nil hocam diyarbakır bismilde öğretmenlik yapmışmıydınız?
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA