Şevket COŞKUN | BÜYÜKŞEHİRDE KIYASIYA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 15.01.2019  E-Mail : 


BÜYÜKŞEHİRDE KIYASIYA

Büyükşehir adayları hızlı bir tempo ile çalışmaya devam ediyorlar. Özellikle Vahap Seçer’in de sahaya inmesi ile birlikte bu tempo daha da arttı. Geçtiğimiz gün ulusal bir kanal da 3 büyükşehir adayımız ekranlarda idi. Tabi ayrı ayrı ekrana çıktılar. Birlikte çıkıp biraz da tartışma ortamı için de olsaydı, sanırım çok daha iyi olurdu.
Yalnız dikkatimi çekti, 3 aday da bir nokta da birleştiler Vahap Seçer yarışta olan ilk iki kişiden biri. Hamit Tuna’da Burhanettin Kocamaz’da kendilerinin Vahap Seçer ile yarışacağını iddia ederken, Vahap seçer kendisinin Hamit Tuna ile yarışacağını belirtiyor. Bence bunların hepsi doğru. Daha doğrusu seçmene verilen bir mesaj. En çok ta sağ oylara verilen bir mesaj. Bu durumda bile Vahap Seçer’in ne kadar iddialı olduğu ortaya çıkıyor. 
Ancak ben bu yarışta Hamit Tuna ile Vahap Seçer’in iddialı isimler olduğunu düşünüyorum. Ulusal televizyon yayınında da söylendiği gibi Hamit Tuna en ulaşılır Başkan. Aradığın zaman ulaşamasan bile mutlaka sana dönülüyor. Hamit Tuna başkanlığa başladığı tarihte de ben gazeteciydim, ne zaman arasam ulaştım, Bu her vatandaş için de öyle. Hamit Tuna’nın yapılan ihalelerde de çok açık olduğunu, bir başkasının 5’e yaptığı işi 3’e bitirdiğine çok kere şahit oldum.
CHP Adayı Vahap Seçer’in belediye başkanlığı deneyimi yok. Ancak parlamento ve iş dünyası için de bir yeri var. Mersin seçmeni de kendisini çok iyi tanımıyor. Ekibini kurarken de bazı yanlışlıklar yaptığını görüyorum. Sanıyorum bu konuda da kendisini uyaranlar olmuş.
Burhanettin Kocamaz başkanlık avantajını iyi kullanıyor. Düzenlediği toplantılar ile gazeteci, dernekler, emekli ve muhtarlarla çok kolaylıkla bir araya geliyor. Bunların çoğunu da kahvaltı ve yemek olarak düzenliyor. Burhanettin Başkan yani Cumhurbaşkanının taktiği ile hareket ediyor. Bu çalışma şekli ile de yol aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. 
Yani balı tutan meselesi. Cumhur Adayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna henüz devletin gücünü kullanmadı. İsterse bunu çok kolay şekilde yapar. Bunu da çok küçümsememek gerekir. Daha köprülerin altından çok su akacak, şimdiden bir tahminde bulunmak adaylara haksızlık olur. Gördüğüm kadarı ile 3 aday da bu işe dört elle sarılmışlar ve kendilerine olan inançları tam. Üçü de “ Kazanacağım “ diyor.
Hatta yaptırdıkları anketler de kendilerinin önde olduğunu söylüyorlar. Şurada yaklaşık 2,5 aylık bir süre kaldı. Yani çok beklemeyeceğiz. Ha…unutmadan CHP açısından ilçe belediye başkan adayları da çok önemli. 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA