Şevket COŞKUN | BUTİK OTEL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 18.02.2019  E-Mail : 


BUTİK OTEL

Murat Demir’in yayınladığı basın açıklamasını okudum. Açıklamayı MTSO 25. No lu Meslek Komitesi olarak yapmış. Murat Demir babadan turizmci, yıllarca Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ÇUKTOB) Başkanlığı da yapmış  bir iş insanı. Hep yüreklice açıklamalar yaptı. Turizmcinin sorunlarını her zaman haykıran bir ses oldu.

Şimdi butik otellerin Mersin için önemli olduğu noktasına gelmişse bana göre çok geç kalınmış bir yaklaşım. Türkiye’nin her tarafı butik oteller ile dolu. Bu konuda en zayıfı Mersin. Yani Mersin’nin butik oteller konusunda çok geç kaldığı ve buna yönelmesi gerektiğini söylüyorsa çok haklı. Özellikle Narlı Kuyu bölgesi yıllar önce hedef bir yer olmuştu ama öyle güzel ve ideal bir yerde  bile tutmadı. Şehir merkezlerinde bile eski Mersin evleri butik otel yapılamadı.

Murat Demir’in açıklamasına şöyle bir göz atalım, Mersin turizminin gelişmesi için bugüne kadar sektörün beklediği önemli yatırımlar bulunduğunu hatırlatan Demir,  “Komite olarak özellikle başta Tarsus Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi’nde yer aldığı gibi kentimizde 5 yıldızlı büyük tatil köylerinin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Kent turizminin kurtuluşunun butik otellerden geçtiğini düşünüyoruz” diyor. En başında şunu söyleyelim, Tarsus-kazanlı projesi zaten gümledi. Kimsenin gelip 5 yıldızlı otel yapacağını sanmıyorum. Belki o zamanlar açıklansa.’ Bu yapılmasın butik otel yapılsın ‘ denilebilirdi. Fakat şu durumda bu zaten elde patlayan bir proje. Butik otellerin ise proje ile değil, yapılacağı konuma göre şekillenmesi gerekir.

Ege’de, Antalya yörelerinde sınıf atlayan 5 değil 7 yıldızlı otellerden bile daha pahalı butik oteller var. Mersin’de de yapılabilir. Bir de Nükleer yapıldıktan sonra ben Mersin’de  turizmin sınıf atlayacağına inanmıyorum. Murat Demir’in dediği gibi devletin vereceği bir turizm desteği ile uygun  yerlerde butik oteller yapılabilir. Mersinli turizmcinin işi gerçekten çok zor. Belki de en büyük şansı Antalya ve Ege’nin artık tıkanması. Yeni turizm alanlarına ihtiyaç duyulması. Bunun için de alternatif turizm bölgeleri ile bu aşılabilir.

Murat Demir’in hazırlattıracağı model proje bakanlığın yaklaşımı ile çekici olabilir. Bu konunun en önemli  ayağı düşük maliyet nedeni ile yerli yatırımcının butik otellere yönelebilme isteği olacaktır. Bir diğer önemli yaklaşımı da sağlık turizmi, çok öne çıkabilir. Murat Demir’in bu konulara çok kafa yorduğunu biliyorum. Turizmci Murat Demir, Özellekle implant ve saç ekimi konusunda Ortadoğu’nun İstanbul’a taşındığı haberini sanırım medyadan takip etmiş  ve Mersin’in İstanbul ile bu konuda fiyat açısından yarışabileceğini düşünmüş olmalı. Gerçekten de Mersin’e gelen daha avantajlı, en azından denizine girer tatilinin de yapar gider.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Murat Demir’in projeleri gibi Mersin’i kalkındıracak ve öne çıkan 3-5 konuda hızla projeler yapılarak takibi yapılmalıdır. Bunun içinde çok geniş olmayan bir komite kurulmalı ve çalışmalara hemen başlanılmalıdır. Yoksa bunları ben 35 yıldır yazıyorum ve bir adım da yol alınmadığını biliyorum.

  
 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA