Şevket COŞKUN | KAHVE MERSİN’DEN GELİR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 4.03.2019  E-Mail : 


KAHVE MERSİN’DEN GELİR

Mersin’de son yılların en ilginç seçim yarışı sürüyor. En başta da Burhanettin Kocamaz’ın aday olamaması üzerine yapılan spekülasyonlar ile ülke gündemine oturdu. Ne olursa olsun Burhanettin Kocamaz mevcut belediye başkanı olarak şanslı biriydi. Belki o zaman da kazanamayacaktı ama doğrusu seçim içinde kalması idi. Bu durumda bunun en çok Cumhur Adayı MHP’li Hamit Tuna’ya yarayacağı şeklinde oldu.

Tabi bir kesim de bunun Millet İttifakı içinde yer alması nedeni ile bu durumun Vahap Seçer’in lehine olacağıydı. Sonuçta Ayfer Yılmaz, İYİ Parti destekli Demokrat Parti Adayı oldu. Bana kalırsa Burhanettin Kocamaz kadar bile şansının olacağını sanmıyorum.  Büyük bir kesim seçimin Hamit Tuna ile Vahap Seçer arasında geçeceğini düşünüyor. Olabilir ama ben Hamit Tuna’nın önde olduğunu düşünüyorum.2013’te yapılan yerel seçimlerde Hamit Tuna yine aday adayı olmuştu ama partisi Burhanettin Kocamaz’ı Aday gösterdi. Ben o zaman da Hamit Tuna’nın doğru aday olduğunu yazmıştım. Zaten bu seçimde de Hamit Tuna’nın katkıları ile Burhanettin Kocamaz bu seçimi kazanıp Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

FOX TV’de Mersin Büyükşehir  Adaylarını izliyorum.  CHP Adayı Vahap Seçer güzel konuştu seçmene mesajlar verdi. Ancak konuşması bittiğinde aklımda bir şey kalmadı. Cumhur Adayı Hamit Tuna ise Mersin’i çok iyi tanıdığını, problemlerini çözebileceğini gösterdi. Bence en önemlisi “ Alt Yapıyı Çözeceğim” sözü idi. Ne yani zaten belediyecilik yol su ve kanalizasyon yapmak değil mi ?

Diye sorulabilir. Ancak öyle değil, hala Mersin’in en önemli sorunlarının başında yine kanalizasyon geliyor. Bu işleri de büyükşehir yapıyor. Mersin’in başta Mezitli olmak üzere pek çok ilçesi bu sonunu yaşıyor. Pek çok merkez mahallede fosseptik çukurları var ve bunlar ilkel yöntemle çekiliyor. Ondan sonra da sinekle mücadele diyoruz. Hamit Tuna’nın bir diğer önemli bahsettiği sorun son günlerde ülke gündemine oturan tarım konusu geldi. Hamit Tuna bazı yeni ürünlerle Mersin’in adının duyulacağını söyledi. Tuna “ Artık kahve Yemen’den değil Mersin’den gelir “ diyeceğiz. Diyerek yeni mesajlar verdi.

Sonuçta seçime 25 gün kaldı ve Hamit Tuna rakiplerine göre birkaç adım önde. Belki Türkiye genelinde Cumhur Adayları istediği sonuçları alamayabilir ama Mersin’de Hamit Tuna alır diyorum.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA