Mersin için aday oluyorsunuz ama Mersinliler’in sorularını cevaplamıyorsunuz!
Önceki gün 3 büyükşehir adayı özel bir üniversitenin organizasyonu ile bir araya geldi ve projelerini anlattı.
Ancak programın soru-cevap kısmı sıkıntılıydı! Gerek soruları yöneten moderatörün öncelikle tanıdık simaları seçmeye çalışması ardından soru adı altında araya sıkıştırılmak istenen siyasi söylemler adaylar ile gençlerin ‘soru-cevap’ buluşmasını gölgeledi!
Oldukça güzel soruların yanı sıra böylesine bir fırsatı boşa harcayanlarda oldu…
Ancak adayların soru seçerek, sorulara cevap vermekten ziyade de kendi istedikleri konuşmaları yapmaları böyle bir fırsatın çok iyi değerlendirilememesine neden oldu!
Bazı adayların sürelerine bağlı kalmayarak diğer adayların hakkını gasp etmesi ise etik ilkelerine aykırı hareket olarak kırık not almalarına neden oldu….
Yetmez ama evet. Bu da önemli bir adım. Ancak devamı gelmeli, bu buluşmaların sayısı artmalı.
Örneğin seçim sonrası tüm belediye başkanlarını bir arada görebilmeliyiz. Karşı karşıya gelip yine aynı şekilde soruları cevaplayabilmeliler.
Hatta bu durum milletvekilleri için de geçerli.
Hep söylediğimiz gibi Mersin’in en büyük sorunu ‘birlikte hareket edememek’tir. Biz bir araya gelip ortak akılda, tek bir hedefte kilitlenemediğimiz sürece istediğimizi, hak ettiğimiz almamız mümkün olamaz.
**
Yazıktır, günahtır! Seçim propagandası için bilboordlar, afişler, giydirmeler, seçim ofisleri, araçlar, yerelden aday olmuşken yaygın basına harcanan paralar ülke kaynağıdır!
Bu paralar ile kentte önemli işler yapılabilecekken, her şeyi geçtim ihtiyaç sahiplerine büyük yardımlar yapılabilecekken havaya saçılan bu paralar milli servet kaybıdır!
Bu kadar israf, kayıp, verimsiz kaynak kullanımı ülkeye, topluma zarar vermektedir. Artık bundan vazgeçilmeli, iletişim kanallarının daha aktif ve verimli kullanılması sağlanmalıdır. İnsanlar sizin reklamınızı görmek istemiyor! Sizi görmek istiyor. Dokunmak, soru sormak istiyor! Hiç kimse reklam afişlerine bakarak oy vermiyor! Çıkın artık bu kafadan!...
***
Seçime kalmış 17 gün, ilk kez yerel gazete ziyaret edip, eleştirince kızıyorsunuz!
Basın yayın kuruluşlarına ziyaretler seçim gezisi gibi yapılmaz! 10-15 kişi ile ateş almaya gelir gibi 5 dakika oturulup gidilmez! Seçim broşürü bırakılacağına gazetecilerin soru sormalarına imkan sunulur!
Bilmiyorsanız öğrenin!...