Müslüm KAYA | ÇAVUŞLU DERESİ CAN ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Müslüm KAYA

Tarih : 19.03.2019  E-Mail : muslumkaya02@hotmail.com


ÇAVUŞLU DERESİ CAN ALDI

Yıllar önce Çavuşlu Deresi'nin üstü kapatılmıştı. Sonra derenin üstü açıldı. Uzmanlar derenin üzerinin kapatılmasını sel açısından riskli bulmuşlar demek ki...Riskliyse niye daha önceden düşünülmemiş de üzeri kapatılmış.  Vergilerimizden kesilen paralarla aynı derenin üzeri kapatılmış, aynı vergilerimizden kesilen paralarla derenin üzerini yeniden açılmış.

  Acaba niye?

  Derenin üzerindeki beton kaplamanın kırılması tam anlamıyla bir curcunaydı. Akıldan, önlemden, sağduyudan, basiretten uzak biçimde, derenin betonları kepçelerle, delicilerle delik deşik edildi. Ortalık toz duman...Mahallelerin ortasında geçen derenin tabanıyla tavanı arasında adeta küçük küçük uçurumlar oluştu. Çevrede tedbir alınmadan yapılan bu kırma dökme işi sırasında dereye arabalar uçtu, yaşlı ve görme kusurlu insanlarımız düştü, hayvanlar yuvarlandı...Şu ana kadar alaturka bir vaziyette yürütülen bu tehlikeli çalışmalarda çok şükür ölen olmamıştı, yaralı vardı, ama ölen yoktu.

  Ancak birkaç gün önce yağışlarla coşan derenin Yenipazar Mahallesi'ndeki mevkiinde dereye 9 yaşındaki bir kız çocuğu düştü. Sel sularına kapılan kız çocuğunu kurtarmak için ablası da dereye atladı. İki çocuğu o halde gören mahalle sakinleri imdada yetişti. Abla yaralı olarak kurtarıldı, ama küçük kız çocuğu akıntıya kapılıp gözden ve hayattan kaybolup gitti.

  Aslında felaket bağıra bağıra geliyorum dedi:

  Önce arabalar dereye uçtu, yetersiz yetkililerde tık yok.

  Sonra hayvanlar yuvarlandı.

  Yetersiz yetkililer üç maymunu oynadı.

  Ardından görme duyusu zayıf, yaşlı bir adam düştü dereye.

  Yetersiz yetkililer semaya baktı.

  Ve en sonunda 9 yaşındaki bir kız çocuğu derenin azgın sularına kapılıp gitti.

  Peki muhtemelen- ki inşallah olmaz- ölmüş olan bu yavrucağızın katili şimdi Çavuşlu Deresi mi?

  Yoksa davul zurnayla gelen bu tehlikeyi görmeyen gözler mi, duymayan kulaklar mı, nasır bağlamış vicdanlar mı?

 

MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE CAMİ

 

  Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi'nde- hemen teknoparkın yanında- uzay modunda bir cami inşaatı yükseliyor.Böylece yakın bir zamanda Sünni mezhebine bağlı inançlı kardeşlerimiz bu cami vesilesiyle biraraya gelip ibadetlerini yapıp vaazlarını dinleyecekler. Allah kabul etsin. Sünni kardeşlerimize yönelik bu pozitif ayrımcılığa bir şey diyeceğimiz yok da bu üniversitede sadece hanefi mezhebine bağlı insanlar yok ki...Alevisi var, Şafisi var, Caferisi var, Hıristiyanı var, Uzakdoğu'dan geleni var, deistti var, hiçbir dine kendini yakın görmeyeni var...Peki onların inanç durumları ne olacak?

  Benim bu hususta nacizane bir önerim olacak:

  Sünni kardeşlerimizin hizmetlerine sunulacak olan ultra lüks bu cami kadar olmasa da 50-100 kişilik bir bir cemevi, birer sınıf boyutunda, diğer İbrahimi dinleri ilgilendiren kutsal mabetler yapılsa da hiç olmazsa inaçta eşitlik sağlansa diyorum.

  Hatta dinlerin gereğini yerine getirmeyen, dinleri eleştirel aklın süzgecinde geçirenlere karşı da üniversite yönetimi bir kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

  Yani mantık ve insanlığın kazanımları şunu normal insanlara söyletir:

  Cami var da niye diğer inançlara ait sembolik düzeyde de olsa mabetler yok.

  Bilimde, özgür düşüncede, aydınlanmada, üretimde rol alması gereken üniversitelere bu soruları yöneltemek Atatürk'ün laik Türkiye Cumhuriyeti'nde ne kadar doğru acaba?

  Bunun yanıtını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

KAMPÜS İÇİNDE MİNİBÜSLER ÖĞRENCİLERİ ALMIYOR

  Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü geniş bir alana yayılmış. Kız ve erkek öğrenci yurtlarıyla fakültelerdeki derslikler arasında mesafe çok fazla.

  Bu durumda kampüs içerisinde bir yerden bir yere giden öğrencileri, diğer insanları dolmuşlar ücret almadan taşımak durumunda. Böyle bir temayyül ve centilmenlik anlaşması var. Ama uygulamada- ne acı ki bunu- göremiyoruz. Bazı minibüsler bir bir ve boş sayılacak biçimde duraklarda geçerken duraklarda bekleşen öğrencileri görmezden gelip almıyor.

  İnançların hizmetinde- elhak- duyarlı olan üniversite rektörlüğünün bu işe bir el atmasını bekliyoruz.

  Lütfen, zahmet olacak!




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA