Hasret ÇOBAN | ÇOK DÜŞÜK KALORİLİ DİYETLER VE ZARARLARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hasret ÇOBAN

Tarih : 21.03.2019  E-Mail : diyetisyenhasretcoban@gmail.co


ÇOK DÜŞÜK KALORİLİ DİYETLER VE ZARARLARI

Diyet yapmak bilincimize eziyet görmek, aç kalmak, yememek olarak yerleştiği için az yemek yemek yani düşük kalori de beslenmek işte bu buz dağının görünen kısmı olmuştur bir de bunun görünmeyen kısmı vardır. Bu yazımda size çok düşük kalorili diyetlerin ne olduğunu, zayıflamaya etkilerini ve zararlarını, neden yapıldığını ve bu konuda ki önerilimi sunacağım. Diyet yapma amacınız aç kalıp kilolarınızdan kurtulmaya çalışmak olmamalıdır. Hayatınızı yani sağlığınızı korumak için diyeti dengeli ve yeterli bir beslenme biçimine dönüştürüp bunu hayatınızın bir parçası olarak görmenizdir. Ruhsal olarak bunu benimseyip, bedensel olarak ihtiyacınız kadar olan sağlıklı beslenme planı ile kilolarınızdan sağlıklı ve keyifli bir şekilde kaybetmenizi sağlamaktır.
Gerçek kilo kaybı yağ yakımını sağlamaktır. Çok düşük kalorili diyette yağ kaybı yerine çoğunlukla su ve kas kaybı olur. İnsanın hareketini sağlayan kaslar ve kemiklerdir ve organizmayı ayakta tuttuğu için kasların güçlü olması özellikle kasla oluşan kalp ve diğer iç organlar açısından önemlidir. Yağın da vücut işlevi için önemi oldukça fazladır. Yağ kaybını oluşturmak istememizin nedeni fazla enerji de vücudumuzun yağ depolaması ve kalp damar hastalıkları gibi rahatsızlıklara zemin hazırlamasıdır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre insan vücudunun belirli oranda yağ, kas ve su oranının olması gerekir. Sağlıklı diyet önerileri uygulanırsa bu oranı ideal seviyeye çekmek mümkündür. 
Çok düşük kalorili diyet uygulamak doku ve organlara ciddi zararlar verir. Kısa zamanda zayıflamayı vaat eden diyetler, insanları spor aktiviteleri egzersizlerden uzaklaştırır ve kilo almaya meyilli hale getirebilir. Baş ağrısı, depresyon, asabiyet, ciltte kuruluk, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizlikleri, yorgunluk, halsizlik, kabızlık, kansızlık, bulantı, kalp ritminde bozukluk, saç dökülmesi… gibi sorunlara yol açabilir. Uygunsuz kalori denemeleri metabolizmanızı bozabilir ve eski haline gelmesi uzun zaman alabilir. Hızlı sürede dengesiz şekilde kilo vermenin ileri yaşlar da kilo kontrolü sağlama da sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Bir ayda 10-15 kilo vermek size cazip gelebilir ancak uzun sürede yarar sağlamadığını ve verdiğiniz kiloların tekrar alındığı gözlemlenmiştir. Hızlı verilen kilo hızla geri alınmaya müsait olduğundan, haftada 0,5-1 kilo vermesi şeklinde hedeflenmelidir.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA