Mitat ÇELİK | Barenboim-Said Akademisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 21.04.2019  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


Barenboim-Said Akademisi

Beethoven sonatlarını seslendirmesiyle hayran olduğum İsrail asıllı dünyaca ünlü şef ve piyanist Arjantinli Daniel Barenboim, aynı zamanda yüz yılımızın en önemli entelektüellerinden birisidir. Hayatı neredeyse resmi İsrail ideolojisine karşı halkların kardeşliğini öne çıkaran bir düşünsellik geliştirmekle geçti. En yakın arkadaşı ve destekçisi ise Edward Said oldu. Bu ikilinin Ortadoğu barışı için verdiği emek, sanatın kamusallığını göstermesi açısından oldukça öğreticidir.

Birlikte hayata geçirdikleri pek çok proje olmakla birlikte bunların içinde en önemlisi, 1999 yılında ilk başta Arap ve İsrailli müzisyenleri birleştirmek amacıyla Almanya Weimar’da Barenboim-Said Akademisi çatısı altında kurdukları “Batı-Doğu Orkestrası” olmuştur.

Şimdilerde Akademi, dünyanın pek çok yerinden yetenekli müzisyene burs vermekte, destek olmakta, böylece müzik eğitiminde dünyanın gözde okulları arasında gösterilmektedir.  Akademi, yeni nesil müzisyenlerin yetiştirilmesinde fırsat eşitsizliğini deniz yıldızı misali ortadan da kaldırmaktadır.

Aman canım, Wiemar nerde Mersin nerde diye düşünenler olacaktır.

İyi şeylerin yayılma hızı ne yazık kötü şeyler kadar hızlı değil. Dünyanın neresinde iyilik boy veriyorsa emin olun bizim de bir yanımız iyileşiyordur. Hele ki toplumların bir o kadar birbirlerine yakın durduğu bu çağda.

Daniel Barenboim, bizlere gösterdikleriyle büyük insanlığın vicdanında gizli özne olarak durmaktadır. Yaptıklarını görüyor, biz de seni seviyoruz koca çınar.

O halde, bu büyük üstadın yorumuyla Beethoven Piyano Sonatı no: 17 “The Tempest” eserini dünyanın tüm iyi insanları için bir kez daha dinleyelim.

Sevgiyle…

 

 

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA