Serkan TULTAK | MESKİ’DE DE GÜNDEM BORÇLANMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Serkan TULTAK

Tarih : 23.05.2019  E-Mail : serkantultak@gmail.com


MESKİ’DE DE GÜNDEM BORÇLANMA

Geçen hafta Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının bir benzerini MESKİ Genel Müdürlüğü'nün Mayıs Ayı olağan Genel Kurul Toplantısında gördük.

Meclis üyeleri, tartışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler.

MESKİ genel kurulunda da borçlanma talebinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’e, MHP’lilerden Kocamaz ile kol kola yaptığı açılış nedeniyle tepki geldi.

CHP’liler ise MESKİ’nin 2014-2019 Mart ayına kadarki faaliyet raporunun şuan mecliste görev yapan meclis üyelerinin çoğunluğunun bilgisi dahilinde hazırlanıp, uygulanmasına rağmen ret kararı ile kabul edilmemesine tepki gösterdi.

 

Buna karşın, MHP’li meclis üyesi ve grup sözcüsü Mehmet Topkara da, “Belediye başkanının da, meclis üyelerinin de ne iş yapacağı kanunda yazılı. Biz burada bir karar verdiğimiz de onun uygulayıcısı belediye başkanı ve bürokratlardır. Biz faaliyet raporunu ancak bir yıl sonra görür ve denetleriz. Biz o kurumu yıl içinde denetleyemeyiz. Geçmişten kalan 2 milyar lira borç sanki meclis üyeleri yapmış gibi konuşuldu. Elinize bir liste verildi. Siz o listeyi okudunuz. Eğer biz geçtiğimiz dönem borçlanma yetkisi verdiğimiz için eleştiriliyorsak, bugün vermemekte haklıyız. Ve bunu yapan başkanlarla kol kola girilip, görev yapan meclis üyeleri eleştiriliyorsa takdiri kamuoyuna bırakıyorum” ifadesini kullandı.

 

***

Genel kurulun önemli konularından biri de yine borçlanma talebi oldu!

2019 Mali Yılı Bütçesinin Finansman Cetvelinde öngörülen 73.000.000 TL iç borçlanmanın 19.700.000 TL’nin kullanılması ile ilgili borçlanma yetkisi gündem maddesi de görüşülmek üzere aynı komisyona havale edildi.

Vatandaşın beklediği su da indirim müjdesi de bu genel kurulda görüşüldü…

12 metreküp su kullanımına yüzde 15 indirim uygulanmasını içeren teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

AK Parti ve MHP'li üyeler, esnafa da su indirimi isterken, her iki teklif 24 Mayıs Cuma günü (Bugün) yapılacak genel kurulda karara bağlanacak.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA