Hediye EROĞLU | B…K ÇIKTI! ÇEVRE! ANKET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 12.07.2019  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


B…K ÇIKTI! ÇEVRE! ANKET!

Kayyum Akdeniz’i 3 yıl yönetti… Bu süreç içinde önemli işler yapıldı. Borç yükü altındaki belediyenin kasası tam takır olduğu için Çiçek Pasajı’nın yenilenmesi için bakanlıktan kaynak çıkarıldı. Yol asfalt çalışmalarına ek kaynaklar ile hız verildi…

Ancak acil çözüm bekleyen yıllardır kangren olmuş sorunlar öncelik olamadı! 
Örneğin Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen Civanyaylağı Köyü’nün b…k çukurları ancak geçen yıl görüldü! Yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim bu da Büyükşehir Belediyesi yönetiminin konuya duyarlılık göstermesi ile oldu ve 3 mahalleyi kapsayan bir çalışma başlatıldı. Ancak işin devamı gelmedi! Yani bu işinde b…k’u çıktı!...

***

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi faaliyetleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek adına bir basın toplantısı düzenledi. Ve her zaman olduğu ÇEVRE konusuna hiç değinmeden bu konuda bir hassasiyet vurgusu yapmadan, farkındalık yaratma çabasından uzak olarak ‘kalkınma’ vurgusu yaptı!
Kalkınma için işbirliğinin önemine değinildi! Denizin dahi yatırım için imar planının çıkarılması adına yürütülen projeye destek çağrısı yapıldı. Mersin’de iş dünyası çok zordayken ‘kendi kendine’ çözümler üretmesinin başarısı takdir edildi! 
“İnşaat sesleri ile uyanmak sessiz olarak uyanmaktan çok daha güzel” denilerek, hareketlenen inşaat sektörü memnuniyetle karşılandı!
İyi ama şehrin huzuru her şeyden önemli ya, birlikte hareket etmek gerekiyor ya, o yüzden ÇEVRE demeden ‘ekonomi’ demenin tehlikesinin artık farkında varılmalıdır!
ÇEVRE huzursuzluğu yaşayan bir kentte tek başına ekonomiyi konuşmak birliktelikten uzak bir anlayıştır!...

*** 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplum Memnuniyeti Anketi yapıyor… Anladığımız kadarıyla ankette turist/ziyaretçi, basın/medya, STK, akademisyen, iş adamı, baro, meslek odası gruplarına yönelik yapılan anket; iletişim, topluma etki ve katkı, çalışma ortamına etkisi, çevreye saygı, imaj ve itibar, ödüller ve basında yer alma konu başlıklarını içeriyor.
Buraya kadar her şey normal…
Amaaaa anket formlarını 3 personelin dağıtıma gelmesi biraz garip! 
Gelenlerin adeta ellerinde Damokles’in Kılıcı’nı tutar edasıyla ve sanki iş yerinizi mühürlemeye gelmiş iletişim yoksunu bir tavırla karşınıza dikilmesi konu ankete gelene kadar bayağı bir kafa karıştırıcı!...

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA