Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ | HIZLI ZAYIFLAMAK MÜMKÜN NASIL MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ

Tarih : 14.10.2019  E-Mail : yagmurgngrd@gmail.com


HIZLI ZAYIFLAMAK MÜMKÜN NASIL MI?

Şöyle açıklayalım öncelikle yaşamınızda diyeti bir aylık bir zayıflama serüveni olarak görmeyi bırakalım. Diyeti yaşam boyu sürdürülebilir size uygun bir beslenme stiliyle mümkün kılabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle daha sağlıklı beslenmeye hatta kilo vermeye başlayabilirsiniz. Peki nasıl mı yapacağız? Her hafta farklı başlıklardan bahsedip sizlere ufak değişikliklerle zayıflama yolunu göstereceğim. Bu haftanın İlk başlığı gelsin mi ? E hadi o zaman.

1-Haftada 1 kez tatlı yiyelim

Tatlıya kim hayır diyebilir ki. Sütlüsü, şerbetlisi, çikolatalısı ve daha nicesi... Tatlı tüketmeyi eğer bir yaşam tarzı değil de haftada bir yaşanılan bir hoşluk şeklinde hayatımıza ilave edersek eğer tatlı yemekte hiçbir sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum.

Yürüyen bir tatlı canavarıysanız, iki saate bir canınız sürekli tatlı istiyorsa ve kendinizi durduramıyorsanız  dengesiz besleniyor olabilirsiniz ya da hormonal bir sıkıntı olabilir. Dikkat edelim diyetisyene veya doktora görünüp tahlil yaptırmanızda fayda var.

Gün içinde eğer aşırı tatlı krizlerine çözüm arıyorsanız birincisi düzenli beslenmenizi, ikincisi daha hafif tatlılara yönelmenizi öneriyorum sevgili okurlarım. Tatlı severler bir yerde her gün tatlı yemeyi alışkanlık yapmış olabilir ve  bu alışkanlıktan yavaşça kopmak için daha hafif tatlılar tercih edebilir. Önceliğimiz tabiki canımız meyveler sonrasında sıraya koymak gerekirse yaz aylarının en masumu sade dondurma geliyor, sütlü tatlılar (ev yapımı olanlar her zaman daha iyi, katkısız) ve sonrasında en kötü seçenek olarak şerbetli tatlıları koyabiliriz, ne yazık ki yağda o kadar rafine şeker ve boca edilmiş yağ varken sıralamaya dahi sokmazdım ama oda belki haftada belki ayda 1 tüketilebilecek bir seçenek.

Düzenli beslenmeye başlayıp ara öğünlerimizde meyve tüketiyorsak, basit karbonhidratı (beyaz ekmek, sofra şekeri, makarna, pirinç) hayatımızdan çıkardık ya da azaltıp kompleks karbonhidrata (kepekli ekmek, yulaf ezmesi, bulgur) yöneldiysek, ana öğünlerimizi ve ara öğünlerimizi geciktirmeden yapıyorsak tatlı krizlerinizden kurtulacağınıza inanıyorum.

Sizler için şöyle saat 20.00’yi geçirmeden ailece yenebilecek lezzetli ve besleyici bir tatlı tarifi geliyor.

4 kişilik Fit Etimek Tatlısı

1.         4 Adet kepekli tuzsuz etimek

2.         4 Yemek kaşığı labne (yağsız bulabilirsek daha hafif olur)

3.         2 Tatlı kaşığı bal

4.         ½ çay kaşığı tarçın

5.         ½ çay bardağı süt

6.         Hindistan cevizi tozu

7.         10 Fındık

Yapılışı:

•          Süt ve 1 çay kaşığı bal karıştırılır

•          Etimekler sütle (isteğe göre sade nescafe) ıslatılır

•          Labne, bal, tarçın iyice karıştırılır

•          Etimekler üzerine ballı labne karışımı sürülüp üzerini kaplayacak şekilde hindistan cevizi gezdirilir, kırılmış fındıklar üzerine dökülür. Dolapta 1 saat dinlendikten sonra fit tatlı hazır, afiyet olsun.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA