Hediye EROĞLU | BİZ NE ARA BU HALE GELDİK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 8.11.2019  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


BİZ NE ARA BU HALE GELDİK?

Aksaray Mehmetçik İlkokulu’nun bazı velilerinin, özel eğitim sınıflarındaki otizmli öğrencilere karşı eylem yaptığını üzülerek öğrendi bazılarımız. Bazılarımız!...

Peki biz ne ara bu hale geldik?

İnsanların hiçbir sınıflandırmaya tabi tutulmadan ve ötekileştirilmeden bir arada yaşayabilme erdemini ne ara kaybettik? Vicdandan, merhametten ne ara vazgeçtik? Kadına, çocuğa, hayvanlara yapılan eziyet ve şiddet neden her geçen gün artıyor? Farklı olanlar ayrıştırılıp ötekileştirilirken biz neye dönüşüyoruz?

Aklı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiremezsek, canavarlar yetiştiririz! Bu erdemi kazandıracak en önemli çatılardan biri okullardır. Okullarda ayrımcılık yapmamayı, ötekileştirmemeyi, vicdanının sesini dinlemeyi öğretmeyeceksek ne öğreteceğiz?

Otizmli çocukları yuhalayan, kızan, onları istemeyen anne babalarını gören çocuklardan ne bekleyebiliriz?

Unutulmamalıdır ki, otizm eksiklik değil farkındalıktır, bizler de otizmli çocuklarımızın farkındayız ve onların yanındayız. Sizi de bu farkındalığın bilincinde olmaya çağırıyoruz Dünyanın en saf ve masum varlıkları olan çocukları kendi elimizle canavara dönüştürmekten vazgeçmeliyiz!

Otizmli çocuklarla iç içe yetişmesini istemediğiniz çocuklarınız yarın iyi bir doktor, iyi bir avukat, iyi bir öğretmen olamaz! Vicdansız, merhametsiz insanlar yetiştirirsiniz ki bu da insanlığın temeline dinamit döşemek anlamına gelir!

Kadınlara çocuklara, hayvanlara şiddet uygulamanın yanlış olduğunu bilen, farklılıkları zenginlik olarak gören, vicdan ve merhametin dünyayı güzelleştirdiğini idrak eden ve daha güzel bir dünyada yaşamak isteyen nesillere ihtiyacımız var.

Sevgiye, saygıya, birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmeye ihtiyacımız var… Üstelik bunu yapmak hiç de zor değil!....




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA