Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ | BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİCİ ÖNERİLER-2 | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Diyetisyen YAĞMUR GÜNGÖRDÜ

Tarih : 9.12.2019  E-Mail : yagmurgngrd@gmail.com


BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİCİ ÖNERİLER-2

6-D vitamini

D vitamini bağışıklık sisteminin düzgün çalışması için gerekli bir vitamindir. D vitamini seviyeleri düştükçe solunumu yolu enfeksiyon riski artmakta, D vitamini takviyesiyle grip riski düşürülebilmetedir.

7- Çinko

Hücre tamirinde rol alan çinkonun bağışıklık üzerinde de olumlu sonuçlar verdiği çalışmalar vardır. Bağışıklık sistemi için çalışan elementler üzerinde olumlu etkileri vardır.

8- Kara Mürver

Kara mürver alerji ataklarını hafifletir, bağışıklık sistemini güçlendirir,antiviral olup, grip ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde çok etkilidir, bakteri ve enfeksiyonlara karşı korur, kan şekerini düşürür.

9- Ekinezya

Günümüzün bitkisel tıbbında en çok araştırılmış bitkilerden biridir. Soğuk algınlığının şiddetini ve süresini azaltmasıyla bilinir. Bağışıklık sistemine sayısız etkisi vardır; bunların arasında antikor tepkisinin artması, virüslere karşı interferon seviyesinin yükselmesi ve enfeksiyona karşı beyaz kan hücrelerinin uyarılması sayılabilir.

10- Balık

Omega 3 ve proteinden zengin balık, içerdiği A ve B grubu vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendiriyor. Özellikle balık mevsimi olan kış aylarında haftada 2-3 gün ızgara, fırın veya buğulama balık tüketmek grip ve nezle karşı koruyor.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA