Hediye EROĞLU | YOK OLUŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Hediye EROĞLU

Tarih : 11.12.2019  E-Mail : heroglu33@hotmail.com


YOK OLUŞ!

Akdeniz havzası içerisinde yer alan ve 1 milyon 585 bin 300 hektarlık yüzölçümü ile Türkiye'nin toplam yüzölçümünün yaklaşık yüzde 2'sini oluşturan Mersin, sahip olduğu 382 bin 300 hektarlık tarım arazilerini koruyamıyor. Yüzölçümünün yüzde 24’ü tarım arazisi olan Mersin, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan gelen talep üzerine 29 bin 242 hektarlık tarım arazisini ‘kamusal yarar’ gerekçesiyle imara açtı!

Mersin ile Tarsus arasında imara açılan yaklaşık 30 bin dekar tarım arazisi, 4 futbol sahası  büyüklüğüne tekabül ediyor.

Mersin bu alanı sanayi, ticaret ve lojistik için gözden çıkardı!

Evet doğru Mersin’de işsizlik de, enflasyon da Türkiye genelinin üzerinde! Evine 3 maaş giren bir ağabeyimiz “Biz geçinmekte zorlanıyoruz, asgari ücret alan ne yapıyor?” diye dert yanıyor.

Sadece Mersin'de 2007-2017 yılları arasında 32 bin 500 esnaf kepenk kapattı! Esnafa can suyu kredisi verilecek dendi ancak bürokrasi aşılamadığı Mersin’de 60bine yakın esnaftan ancak 3 bini bu destekten faydalanabildi!

Ancak bu sorunları en değerli hazinemizi TARIM ARAZİLERİMİZİ yok ederek çözemeyiz! Dünyanın önde gelen tüm strateji uzmanları gelecekte ‘gıda savaşları yaşanacak’, ‘üretici ülkeler dünyaya yön verecek’ derken biz yok olmayı seçemeyiz! Seçmemeliyiz!




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA