Mitat ÇELİK | 19. Merfest | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 23.02.2020  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


19. Merfest

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), bir müzik şöleni vaat eden programı ve Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Avusturya, Amerika, Sırbistan, İtalya, Çin, Kıbrıs, Yunanistan’dan gelecek solist ve müzik topluluklarıyla 01-18 Nisan 2020 tarihleri arasında dokuz farklı mekanda sizlerle buluşacak.

Alman şef Michael Balke yönetiminde Bulgar soprano Alex Penda, 01 Nisan’da Açılış Konseri için Mersin Kültür Merkezi  Opera Sahnesi’nde yer alırken,  farklı tarih ve mekanlarda, Whisful Singing, Stratos Trio, Goran Bregoviç, 40 Fingers, 4 Piyano 1 Mersin konseri ile Zeynep Üçbaşaran, Cyprian Katsaris, Ammanuel Laziridis, Janis Vakaleris, Latin Caz Müziği’nin Amerikalı temsilcisi Buyepongo, Buray, Ezginin Günlüğü, Hasan Gökçe Yorgun ve şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Yıldızları Caz Orkestrası, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’ye eşlik edecek; Şenlendirici ile birlikte Deniz Kuvvetleri’nin solistleri, Mersinli sanatseverlere sürpriz bir program seslendirecekler.

Son dört yıldır Merfest kapsamında gerçekleştirilen Nevit Kodallı Polifonik Korolar şenliği ise 21’inci buluşmasıyla yeniden Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak. Şenlikte, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 60 koro ve 2 binin üzerinde koristin Mersin’de olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ve bu yıl programda yer almayan Beste Yarışması ise kapsamının daha da zenginleştirilmesi için iki yılda bir yapılması kararı alındı.

Beethoven 250 Yaşında

Beethoven’in 250. doğum yılı kutlamaları, 18 Aralık’ta Bonn Operası’nda Dirk Kaftan yönetiminde Beethoven Orkstrası’nca seslendirilen bir konser ile başladı ve 2020 yılı boyunca tüm dünyada kutlanmaya devam edecek. Önce İtalya’da gerçekleştirecekleri bir Beethoven konserinin ardından Mersin’e gelecek olan Avusturyalı klasik müzik topluluğu Stratos Trio, büyük bestecinin anısına Beethoven’in Piyano Trio op. 11, 12 Variations on Mozart´s Theme for Piano and Violoncello, eserleriyle birlikte, Kodaly’in Duo for Violin and Violoncello ve Shostakovich’in Piyano Trio op. 67, eserlerini seslendirecek. Konser, 07 Nisan’da Mersin Üni. Nevit Kodallı Salonu’nda yer alacak. Salonun seyirci kapasitesi göz önünde bulundurulursa bilet için acele etmenizde fayda var.

Festival, bir şehirden başlayarak tüm ülkemizi ortak değerler etrafında buluşturmaya devam ediyor. İyi dinletiler.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA