Muttalip ŞAHİN | NE BEKLİYORDUK Kİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Muttalip ŞAHİN

Tarih : 28.02.2020  E-Mail : 


NE BEKLİYORDUK Kİ?

Mersin Büyükşehir Belediyesinin METRO projesini Ankara geri çevirdi, “Rekabete aykırı hükümler taşıdığı” gerekçe olarak gösterilmiş. Aşırı borçlanmaya neden oluyormuş falan, filan. Eğer nüfusu 1 milyona dayanan, trafiği tıkanma noktasına gelen bir büyük kentin “Metro” projesine bahaneler bulunuyorsa bunda başka bir durum var demektir ki, bunu da anlamamak için cahil olmak gerek.

Büyükşehir Belediye Başkanı bir basın toplantısı düzenleyerek adeta “ateş püskürmüş.” Eee.. Be kardeşim ne bekliyordun ki, Mersin’in Ankara’da ne kadar hükmü var ki, götürdüğümüz projeler ayakta karşılanıp da baş tacı edilsin? Cumhurbaşkanını, başbakanlıktaki ilk görev yıllarında zıvanadan çıkartıp da “Al ananı da git” dedirten kent değil misin? Seçimlerde o’nu hep hezimete uğratan sen değimlisin? Ne bekliyordun yani? 

Şimdi kalkıp da bana “kardeşim demokrasinin gereği olarak, yasal anlamda da herkesin iktidarı ve Cumhurbaşkanı değimli? Eşit hizmet vermek zorun da değil mi?” gibi laf kalabalığı etmeyin. Siz ne kadar demokrat ve herkesin belediye başkanı iseniz, o da o kadar Mersin’in iktidarı ve cumhurbaşkanı.

Üstelik ileri sürülen gerekçelerde de haklılık payı olduğu da düşünülürse, bu karara şaşırdığımı söyleyemem Mersin’de yaşayan bir vatandaş olarak, aşırı borçlanmak ciddi bir iştir ve ben yaptım oldu ya getirilmemelidir. Ayrıca firmayı suçlamaya kalkmak da ayrı bir iş bilmezliktir, bu konuya böyle yaklaşacağınıza, bizim projemizin eksiklerini bize gösterin, nasıl bir proje yapalım ki Mersin’in bu “kilitlenen” trafiğine çözüm bulalım deseniz daha doğru olur diye düşünüyorum.

Zaten bu projenin amacı gerekmediği halde Mersine bir “Metro” kazandıralım da havamız olsun değil herhalde? Projenin amacı gerçekten de kilitlenme noktasına gelen Mersin trafiğine bir çözüm bulmak.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA