Av.Alpay ANTMEN | REFERANDUM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 23.01.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


REFERANDUM

HUKUKÇU GÖZÜ
Hepimizin çok yakında takip ettiği 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Anayasa’mız gereği bu değişiklikler Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak. 

Sayın Cumhurbaşkanı'nı 15 günlük yasal süre içinde bu teklifi , uygun buluyorsa , Referanduma götürebilecek ve bu halde Referandum anılan değişikliklerin Resmi Gazete'de yayımını takip eden 60'ncı günden sonraki ilk pazar günü yapılacak

Peki referandum ne demek oluyor acaba ?
Referandum ya da plebisit ; Anayasa değişikliği, yasaların kabulü gibi bazı önemli meselelerde halkın iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halkın iradesi idareye doğrudan doğruya yansımakta olup , doğrudan demokrasi'nin güzel bir örneğidir. 
TBMM tarafından 339 oyla kabul edilen Anayasa değişiklikleri şimdi Halka sorulacak. Yani artık söz , yetki , karar halkın. İşte şimdi milli irade tezahür edecek
Önümüzdeki Referandum için söylenecek ilk husus ; Ortada bir parti tercihi , bir siyasi görüş açıklaması olmadığıdır. Yani bu Referandumda siyasi partiler ve siyasi fikirler yarışmayacak. Yani Halkımızın kamplaşmasına , bölünmesine gerek yok.  Kimsenin de Halkımızı bölmeye , ayrıştırmaya hiç hakkı yok.
Peki ne yapacağız ?
TBMM tarafından kabul edilen bu Anayasa değişikliklerini okuyacağız , anlayacağız ve özgür irademizle karar vererek  oy kullanacağız. Hiç kimsenin özgür irademizi etkilemesine izin de vermeyeceğiz. Çünkü biz hiç kimsenin kul’u kölesi tebâsı değiliz. Biz halkız. Bizi yönetmek için seçtiklerimiz bizim efendimiz değil ; Bizi yönetmek için seçtiklerimiz bize hizmet etmek zorunda. Biz vergi veriyoruz , biz askere gidiyoruz , biz Halkız , biz olmasak yönetenler de Devlet’de olmaz. Bunu unutmayalım.
İşte bu nedenlerle bakacağız Anayasa değişikliklerine ; bırakın Yargı’nın tarafsız olması kelimesinin Anayasa’ya eklenmesini ; bırakın 550 milletvekili sayısının 600’e çıkartılmasını ; bırakın seçilme yaşının 18’e indirilmesini ; bırakın seçimlerin 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılmasını. 
Esas bakacağımız : bizi yöneteni ve yönetenleri seçtiğimiz zaman ne yetkiler veriyoruz ; bizi yönetenleri denetleyebilecek miyiz ; bizi yönetenlere verdiğimiz Bütçe’nin nasıl harcandığını kontrol edebilecek miyiz ve en önemlisi bu kadar sınırsız ve hiç bir denetime tâbi olamayacak yetkileri bir tek kişiye verecek miyiz. 
Bunları düşünün , taşının ona göre karar verin.
Bir tek şeyi unutmayın vereceğiniz oy sadece sizin değil çocuklarınız , torunlarınız ve hatta Ülkemizin tüm geleceği hakkında olacak.
Dediğim gibi artık söz , yetki , karar Halkta, Yani sizde …
Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA