Av.Alpay ANTMEN | ATATÜRK’E HAKARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 22.02.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


ATATÜRK’E HAKARET

Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel ülke için neler yaptığını, neler başardığını anlamayanlara ya da anlamak istemeyenlere diyecek hiç bir şey yok.

Neden mi?

Yıl 1919, nerdeyse bütün Anadolu işgal altında; galip Devletler İstanbul’u, yani Başkent’i işgal etmiş, Yunan İzmir’e çıkmış, Batı Anadolu’da ilerliyor, Mondros Ateşkes Anlaşması gereğince Osmanlı Orduları dağıtılmış. Bir de; Halk aç, Halk yoksul, Halk savaş yorgunu.

Mustafa Kemal Atatürk ne yapıyor? Bir görev rica ederek yakın Kurmay Heyeti ile birlikte Samsun’a gidiyor; Yani Anadolu’ya…

Önce Amasya Tamimi, sonra Erzurum ve Sivas Kongresi Kongreleri…

Sonra İstanbul Meclisi toplanıyor, Mustafa Kemal’in isteği ile Misak-ı Milli kararları alınıyor ve fakat İşgal Devletleri Meclis’i dağıtıp, Mebusları Malta’ya sürüyor.

İşte bundan sonra da 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi açılıyor.

Asker yok, Ordu yok, silah yok, para yok. Ama Mustafa Kemal var ve bu ülkenin evlatlarının azim ve kararlılığı ile Kurtuluş Destanı yazılıyor.

Sonuçta da Mustafa Kemal Atatürk saltanat ve hilafet teklifini kabul etmeyerek Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlıyor.

Günümüze gelirsek: Bu günlerde Ulusal Kurtarıcı diyebileceğimiz, Kurucu Önderimize hakaret, sövme pek bir revaçta.

Cumhuriyet Savcılarımızın re’sen (kendiliğinden) uygulaması gereken bir Kanunumuz var: “5816 Sayılı ve 25/07/1951 tarihli Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun”.

Bu Kanun’a göre (5816 Sayılı Kanun m.1): “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir. Yukarıdaki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.” 

Peki esas sorum şu: Bir Ülkenin kurucu önderine ölümünden 79 yıl sonra teşekkür etmek ve tarihte hak ettiği yeri vermek yerine, neden hakaret veya küfür ediyorlar?

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil; Ama hiç kimse başka bir kimseye hakaret ve küfür edemez. Hele bir Ülkeyi karanlıklarda aydınlığa taşıyan bir kurucu lidere hakaret etmek, sövmek ne ahlakla, ne de vicdanla  asla bağdaşmaz.

Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA