Şevket COŞKUN | EN MUTSUZ İL OLAMAYIZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 26.04.2017  E-Mail : 


EN MUTSUZ İL OLAMAYIZ

Daha iki gün önceki yazımda,OECD’nin Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) ‘ya göre “ Öğrenci Refahı” araştırmasında 15 yaş düzeyinde ki öğrencilerle yapılan “ Yaşam memnuniyeti” anketinde Türkiye’nin, katılan ülkeler arasında mutsuzlukta ilk sırada yer aldığını belirtmiştim. Bu yazımda da yine bir araştırma yazısı yer alıyor. Bunu ise TÜİK açıklıyor ve Mersin ile ilgili. Dünkü gazetelerde yer aldı bu araştırma. Onun için tekrar yazacak değilim. Türkiye’nin en mutsuz 10 ilinden birisi Mersin. Çoğumuzun çok beğendiği Antalya, ise sondan ikinci…

Şimdi bu araştırma ne kadar güvenilir. En azından ben buna inanmıyorum. Sinop en mutlu il olacak hadi geçin Mersin’i, Antalya sondan ikinci olacak. Gel de inan. Sinop’tan sonra Afyon geliyor. Afyonkarahisar’ı bilenler öyle çok yaşanılacak bir kent olmadığını da bilir. Tamam,  ülkemizin her yanı ayrı bir cennet. Ona sözümüz yok. Ancak bir sıralama yapılacaksa böyle bir sonuç inandırıcı değil. O zaman niye bu araştırma medya da yer aldı. Alıp sayfaya koyduk iş bitti…

Tamam, Mersin son yıllarda geriye gitti. Yaşanılacak yer mi tartışılır ama son 10’a da kusura bakmayın kalmaz. Ülkemizin hiçbir yeri güvenli değil. Kadınlar sokak ortasında öldürülüyor ama bu en çok Mersin’de değil. Trafik çok kötü, büyük bir keşmekeşe var ama bunda da en kötülerden değiliz. Çocuklarımızın eğitiminden memnun değiliz, ülkenin en iyi okulları Mersin’de değil ama son 10’a kalacak gibi okullar da değil. Kentimizde çok Suriyeli var ve rahatsız oluyoruz ama bir Kilis’te değiliz. Belki işsizlikte önlerdeyiz ama Mersin zaten emekli kenti değil mi…?

Hastalandığınızda gidecek bir sağlık kurumu var. Belki en iyileri değil ama sağlık açısından Türkiye ortalamasına göre iyilerden bir kentiz. Devlet dairesi veya belediyelere gittiğinizde size uygulanan muamele diğer kentlerden farklı değil.

Bunları belki biraz daha arttırabiliriz ama pek çoğu da ülkenin yaşam kalitesi ile ilgili. Bu nedenle Mersin, Türkiye’nin en kötü 10 ilinden birisi olamaz.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA