Şevket COŞKUN | BU KAZA DERS OLURMU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Şevket COŞKUN

Tarih : 15.05.2017  E-Mail : 


BU KAZA DERS OLURMU

Hafta sonu Muğla’da çok acı bir kaza yaşandı. Anneler günü etkinliği için İzmir Buca’dan Marmaris’e gitmek için yola çıkan midibüslerden birisi uçuruma uçtu. İçinde kadınlar ve çocuklar vardı. Araç 14 yaşında kontrolleri ne aşamada yapılmış önümüzdeki günlere ortaya çıkacak. Bu tur midibüsü. Mersin’den de Anneler Günü için bir sürü tur otobüsü Kapadokya veya başka yerlere gitti. Şimdi soru şu ; Bu tür çalışan otobüs veya midibüslerin kontrolleri nasıl yapılıyor.

Bu kaza tam da Trafik Haftası kutlanırken yaşandı. Bu daha da acı oldu. Çocukluğumuz da trafik kontrolleri yapılırdı. Hatırlıyorum araçlar durdurulur, ‘frene bas, sinyalleri yak gibi ‘ trafik polisleri kontrollerini yapardı. Şimdi ise sadece bu işlemler muayene yapılırken oluyor. Bir de sürat ve alkol muayenesi tam anlamıyla yapılıyor, o kadar. Öncelikle bu kontroller artırılmalı. Çok iyi biliyoruz ki, binlerce araç muayene bile yaptırmadan trafiğe çıkıyor. Öyle hatalı sollamalar ve ihlaller yapılır ki bazen nasıl kaza olmuyor diye şaşırdığım oluyor.

Bir defa şunu çok iyi anlamalıyız ki trafik kontrolü sadece devlete gelir getirmek amacıyla yapılmamalı.

Özellikle toplu taşıma yapan ve şehirler arası da çalışan araçlar farklı ve çok iyi denetlenmeli. Daha önce de buna benzer ders niteliğinde kazalar yaşadık, Ancak bu son olur ve gerekli tedbirler inşallah alınır. Gerçi bu yönde bir açıklama yapıldı. Gerekenlerin yapılacağına inanmak istiyorum. Tabi bir de bireylerin kendisine düşenleri yapması gerekir. Kendi tedbirini kendin alacaksın. Kiraladığın aracın kontrollerini ve yaşına bakacaksın gibi.

Bu köşeyi yazdığım sırada TURSAB’In bir açıklaması var mı diye baktım. Bir yıl önce yaptığı açıklamayı gördüm. Yine bir öğrenci minibüsü Osmaniye de geziden dönerken sulama kanalına uçmuştu. Bu kaza da 14 öğrenci hayatını kaybetmişti. Belki hatırladınız. O zaman da bu tur otobüsü yetkisizdi. Yani yasal izinleri olmayan bir araçtı. Öncelikli olarak araçların yasal izinleri alınıp alınmadığı kontrol edilmeli. Belki yine kaza olur ama risk azaltılmış olur.

Bu kaza ders olur mu diye sormuştum. Geçtiğimiz yıl ders olmamış… peki bu kaza ders olur mu?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA