Mitat ÇELİK | YILIN ORKESTRASI: KARŞIYAKA BELEDİYESİ ODA ORKESTRASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Mitat ÇELİK

Tarih : 23.05.2017  E-Mail : haberciniz33@gmail.com


YILIN ORKESTRASI: KARŞIYAKA BELEDİYESİ ODA ORKESTRASI

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller, ülkemizin çok kıymetli isimlerini bizlere hatırlatmakla birlikte öne çıkan isimler, Muammer Sun ve Hasan Uçarsu ve Karşıyaka Oda Oda Orkestrası (KODA) oldu. Sanat dünyamızın yeri doldurulmaz ismi Muammer Sun’u bilmeyenimiz yoktur. Prof. Hasan Uçarsu ise genç kuşak çağdaş bestecilerimizden ve yaptıkları yapacaklarının teminatı olan, Türkiye’nin aydınlık yüzlerinden birisidir. Marifet iltifata tabidir sözü unutulmadan onlar üzerine çok şeyler söylenmeli. Bu hususu ise söz sahibinindir düsturuyla ustalara bırakmalıyız.

Sizlere, ülkemizin yükselen yıldızı  KODA’dan kısaca bahsedeceğim.

Yılın Orkestrası Ödülü’ne değer bulunan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), genç bir orkestradır. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka’yı kültür sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında 2014 yılında kurulmuş olan topluluk, Türkiye’de kurulan ilk ilçe belediye orkestrası olarak kültür tarihimize geçmiştir. Hepsinden önemlisi, birbirinden değerli sanatçılarımıza sağladığı istihdamla sadece sanatçılara sahip çıkılmamış, insan hazinemizi koruyarak böylesine güzide müzisyenlerin Avrupa gibi başka ülkelere gitmesini de önlemiştir. Nitekim, Saygun Quartet’in üyeleri de olan Deniz Toygür, Yusuf Çelik gibi  yetenekli gençleri içinde barındıran KODA, birbiri ardına ulusal ödüller alırken kendilerine pek çok festivalden davetler de gelmekte.  

Orkestra, Andante Dergisi 7. Donizetti ödüllerinin dağıtıldığı 16 Mayıs akşamı, 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde Prof. Rengim Gökmen’in yönettiği Ustalara Saygı Konseri’nde yer alarak  duayen sanatçılar Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca, Cihat Aşkın’a eşlik etti. Bu sebeple ödül törenine gidememiş, dolayısıyla Ödülü onlar adına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar almıştır. Değerli Başkan’nın hamiliğinde oluşturulan bu güzide kurumumuz, bir kentten başlayarak bir ülkenin de kültür sanat politikasına ışık tutmaktadır. KODA’yı bizlere kazandıran başta Karşıyaka Belediye Başkanı olmak üzere Prof. Rengim Gökmen’e, Hakan Şensoy’a, Oğuzhan Kavruk’a, Teyfik Rodos’a ne kadar ödül versek azdır.

Bir teşekkür de eşsiz deneyimiyle Andante Dergisi’ni ve onun düzenlediği Donizetti Ödülleri’ni Türkiye’ye kazandıran Serhan Bali’ye. Sizler çok yaşayın, eksik olmayın.

Diğer ödüller ise şöyle dağılmıştır:

Yılın Piyanisti: Gökhan Aybulus, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu: Onur Özkaya, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu: Orçun Civelek , Yılın Orkestra Şefi: Orçun Orçunsel, Yılın Oda Müziği Topluluğu: Nemeth Quartet, Yılın Opera Yorumcusu (Kadın): Deniz Yetim, Yılın Opera Yorumcusu (Erkek): Kaan Buldular, Yılın Koro/Vokal Topluluğu: Rezonans, Yılın Klasik Müzik Etkinliği: Türkiye Gitar Buluşması, Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni (30 Yaş Altı): Celil Refik Kaya, Yılın Çıkış Yapan Genç Müzisyeni (17 Yaş Altı): Kaan Baysal, Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü: Doğu Masalları / Aydın Karlıbel / Lila Müzik, Özel Başarı Ödülü: Barış için Müzik Vakfı




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA