Av.Alpay ANTMEN | ADALET NEDİR ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 
image
Av.Alpay ANTMEN

Tarih : 24.05.2017  E-Mail : avantmen@hotmail.com


ADALET NEDİR ?

Adalet, bir vicdan muhasebesi, bir duygu işi ve bir idealdir.

Toplumu oluşturan yurttaşlar arasında adaletin var olduğu hissiyatının yaşayabilmesi hukuk devletinin varlığı ile mümkündür.

Hukuk devleti ilkesi, tüm hukukçular bir yana hukukçu olmayan ancak hukuka tabi olmak zorunda olan tüm devlet kurum ve kuruluşlarının dahi takip etmesi gereken en önemli ilkedir.

Hukuk, toplumun genel menfaatini veya fertlerin ve toplumun ortak iyiliğini sağlamak    maksadıyla konulan ve kamu gücüyle desteklenen kural , hak ve kanunların bütünüdür.Daha

yaygın bir tanımıyla hukuk, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzenidir.

Hukukun üstünlüğü, devletin tüm organları üzerinde hukukun mutlak bir egemenliğe sahip olmasıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesi, hukuk devletinin ve demokrasinin vazgeçilmez en önemli koşuludur

Adalet için once hukuk devleti ilkesi , ardından hukukun üstinlüğünün esas alınması ve en önemlisi adil yargılanma hakkının kısıtlanmaması gerekmektedir.

Mahkemeler  tarafsız ve bağımsız olmalı , herkes adil yargılanmalı ve Adalet hızla tecelli etmelidir.

Bu gün için Ülkemize baktığımızda : Güzel Ülkemizde OHAL süreci yaşanırken ne hukukun üstünlüğünden , ne de adil yargılanmadan söz edemiyoruz. Devletimiz kuvvetler prensibi içinde hukuk devleti olmaktan uzaklaşıyor ; Yargı ise , bağımsızlığını yitirdiği gibi tarafsızlığını da kaybediyor. Bu da yetmiyor yargılama süreçleri uzadıkça uzuyor ve Vatandaş hakkına makul sürede kavuşamıyor.

Türkiye'nin demokratikleşme standartlarının her geçen gün artırılması ; Özgürlüklerin ve hakların genişletilmesi ; Adalet duygusunun nerdeyse yok olduğu ortam yerine tam demokrasinin inşası gereklidir.

Bunları artık sadece tarihe not düşmek için yazmayalım… Güzel Ülkemiz daha müreffeh , daha demokratik , daha güzel , daha mutlu ve daha aydınlık günleri hak etmiyor mu ?

Ama en önemlisi ” Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.” İlkesini asala aklımızdan çıkarmayalım.

Sevgi ve saygılarımla…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA