"BÜYÜKŞEHİR’DE, İŞÇİ ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK!" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"BÜYÜKŞEHİR’DE, İŞÇİ ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK!"


 

Büyükşehir Belediyesi’ndeki işten çıkarmalar ile ilgili tartışmalar sürerken Başkan Seçer’den, daha önce olduğu gibi, “İşçi çıkarmalar devam edecek, vicdanım rahat” açıklaması geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantı döneminin 4’üncü birleşiminde işten çıkarmalara ilişkin tartışma yaşandı.

Göreve geldiği günden buyana ‘performans’ bahanesiyle çok sayıda kişiyi işten çıkarmakla eleştirilen Başkan Vahap Seçer’e, yönelik tepkiler toplantıda yeni işten çıkarmaların gündeme gelmesi ile had safhaya ulaştı.

“PERFORMANS SİZE YAPIŞTI. YAPIŞMASIN”

Bütçe görüşmelerinin ardından söz alan MHP’li Mehmet Topkara, “Biz burada bütçeye hayırlı olsun derken şuan whatsapp’da hızlı bir şekilde çalışıyoruz. 45-50 çalışanın daha iş akdinin fes edildiği ile ilgili mesajlar düşüyor telefonumuza, teşkilatlarımızdan ve kamuoyundan. Bu konuyu daha önce sizinle görüştük ama önümüzdeki hafta bu konuyu gruplarla birlikte masaya yatırırız diye düşünüyoruz. Bunların durdurulmasını yeniden değerlendirilmesini istiyoruz. Performans uygulamasını çözemedik inşallah önümüzdeki dönemde sizin sayenizde çözeriz. Bu performans size yapıştı. Yapışmasın. Bu çalışanların ekmeği ile alakalı. Kış günü bu insanların bütçe gününde çıkışlarının verilmesi sıkıntılı bir durum, vicdanınıza ve kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ UYAN: “ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORUM”

CHP’li Meclis üyesi Ali Uyan ise işten çıkarmalarla ilgili bazı meclis üyelerine mesaj gelirken kendisine ölüm tehdidi içerikli mesaj geldiğini söyleyerek, yaşananlara tepki gösterdi. Uyan, “Bir şahıs altındaki aracı özel işleri için kullanıyor. Hakkında tutanak tutuluyor. Üstelik tutanak tutan daire başkanı ve şube müdürü bizim atadığınız kişiler değil, bir önceki dönemde atanmışlar. Bunun adına performans mı dersiniz, görevi suiistimal mi derseniz, ne derseniz deyin. Bunları gözden geleceksiniz, kamu malı hoyratça kullanılacak, siz cesaretlendireceksiniz biz de görmezden geleceğiz öyle mi? Halep oradaysa arşın burada. Biz bu göreve her şeyi göze alarak geldik. Siz iş yapmıyorsunuz. Tutanaklar var. Tutanaklar varken neden işten çıkarıyorsunuz diyorsunuz” dedi.

MHP: “İŞÇİLER ÜZERİNDEN KAN DAVASI MI GÜDECEĞİZ?”

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat da, Ali Uyan’ın ifadelerini eleştirdi. “İçinde kabadayılık, reste rest var. Biz işçi kıyımları, çıkartmalar, yerinden oynatmalar, mobbing ile ilgili uygulamalarla kan davası mı güdeceğiz, yoksa kesip atacak mıyız? Biz tüm işçileri kast etmiyoruz, işini savsaklayan, işine, belediyeye, şehrine, ülkesine ihanet eden bir zihniyete sahip bir kişi var ise kulağından tutulup kapının önüne konulsun, burada sorun yok. İşine, ülkesine ihanet eden insanı savunacak kadar fanatik değiliz. İşine ihanet edeni tabiî ki kimse barındırmayacak, biz de o düşüncedeyiz. Ama burada ifade edilen, kendinden emin olan insanlara dair. Geçen oturumda bir akaryakıt ihalesi şartnamesi konuştuk. Üst makamın haberi olmadan aşağıda işler olabiliyor demek ki. Biz de buraya dikkat çekmek istedik. Performans ile ilgili tutanakların ve şahısların tekrar gözden geçirilmesini istedik. İşine ihanet edeni savunur durumda değiliz. İşine sahip çıkan kardeşlerimizin de dikkatlice takip edilip, işine devam etmesini rica ettik” diye konuştu.

“İŞÇİ ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK, VİCDANIM RAHAT”

Başkan Vahap Seçer ise daha önce olduğu gibi işçi çıkarmaya devam edeceğini ve vicdanın rahat olduğunu açıkladı. Seçer, “İşçi çıkartmaları ya da belediyede çalışan bazı personellerin işine son verilmesinin gerekçesi her ne iş ise de, demek ki bu çalışan arkadaşlarımızdan aldığımız katkı bizim açımızdan yeterli değil. Ya işe gelmiyor, ya geliyor yapmıyor ya da kurumu karıştırıyor. Bizim bu insanlarla yürüme şansımız yok. Bu konuları birebirde konuşmamız da bir behis var mı? Telefonlara mı çıkmadım, geldiniz kapım kapalı mıydı? Bazı personellerle yolumuzu ayırmaya ve yenilerini almaya devam edeceğiz. Sokaklar kirli ama mevcut personeli çalıştıramıyoruz. 150 kadın personel daha alacağız. Öncesinde de 100 kadın almıştık ki parti ayrımı yapmadık bunları alırken. Burada özel görüşmelerimizi gündeme getirip güven bunalımı yaratmak istemem.

Ayrıca 73 şoför alındı ve bunların 40’ı kadındı ve 33’ünü işe aldık. Gidin kendiniz araştırın kimdir bu kadınlar? İsmim kadar eminim sizlerin partilerine oy veren kadınlar var içinde. Yeni alacağımız; 150 kadın alımı için ilana çıktık. Biz Mersin’e hizmet etmek zorundayız. zorlanıyoruz. Personele sahip olmanız önemli değil, işi bilen personele ihtiyacımız var. Yol dairesine 50 ve fen işlerine de bir o kadar adam aldık. Mala, kazma tutacak adam bulamıyoruz. Partisini soramam bana düzgün yol döşesin, iyi bir boyacı olsun.

“ŞUANA KADAR 300 KİŞİ ÇIKARDIK”

Bugüne kadar işine son verdiğimiz personel sayısı ile bugüne kadar çalışan arasında uçurum var. Şuana kadar 300 kişinin işine son verilmiş, çalışan sayısı ise 9 bin 700. Sizin partinizin üyesi olup da işine devam eden yok mu, var. Bu gün size oy verir yarın bize oy verir. Militanca bir tavır, bir kamu kurumu içinde sergilerse siz tutar mısınız? Yapmazsınız. Olmaz. Zaten yürütemez, yönetemezsiniz. Ben vicdanen rahatım. Ama tabi bu konuda denetim yapmamız lazım. Yanlış yapılmış olabilir. Statüko devam edemez elbette ki yenilik getireceğiz. Çalışmadan maaş alanların çolu çocuğu var da çalışacak iş arayanların çocuğu yok mu? Bırakın çalışanı alalım, o da gariban. Konuşalım, önerilerinize, fikirlerinize, değerlendirmelerinize, uyarılarınıza açığım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA