VAHİM İDDİA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAHİM İDDİA!


 

Elazığ’da imar barışı kapsamında başvuru yapan ve yapı kayıt belgesi verilen kaç ev, bina, iş yerinin depremde yıkıldığını soran CHP Milletvekili Başarır, “Denetimler yapılmadan mı, kayıt belgeleri verildi?” iddiasını TBMM’ye taşıdı!

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yaşanan Elazığ merkezli depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yazılı bir soru önergesi sundu.

24 Ocak Elazığ’da 6.8 şiddetinde deprem meydana geldiğini ve 41 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1607 kişinin de yaralandığını hatırlatan Başarır, “Deprem ülkemizin bir gerçeği olup, önemli olan bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasıdır” diye belirtti. Başarır sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Elazığ’da meydana gelen depremde yıkılan evlerin, binaların, iş yerlerin bazılarının imar barışına başvurduğu ve sağlamlık bakımından gerekli denetimlerin yapılmadan birçok ilde olduğu gibi vatandaşlara yapı kayıt belgeleri verildiği kamuoyunda konuşulmaktadır”.

Bu çerçevede Başarır, Bakan Kurum’a şu soruları yönlendirdi; “Elazığ ili genelinde imar barışı başvurusu yapılan kaç bina, ev, iş yeri vs vardır? Bu başvurulardan kaçına yapı kayıt belgesi verilmiştir? İnternet üzerinden yapılan ve paraları alınarak yapı kayıt belgeleri verilen Elazığ ilindeki yapıların sağlamlık denetimleri yapılmış mıdır? Yapılmış ise denetimi yapılan yapı sayısı kaçtır? Elazığ’daki ilinde imar barışı kapsamında başvurusu yapılan ve yapı kayıt belgesi verilen kaç ev, bina, iş yeri vs meydana gelen depremde yıkılmıştır? Türkiye genelinde İmar barışına yapılan başvuru sayısı kaçtır? Başvuru yapılan yapıların kaçına yapı kayıt belgesi verilmiştir?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA