“ BANKALAR KEYFİ UYGULAMA YAPMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ BANKALAR KEYFİ UYGULAMA YAPMASIN”


 

Haber Merkezi

Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda, coronavirüs nedeniyle mağdur olan çiftçilerin, esnafların, şirketlerin ve tüm vatandaşların  borçlarının ertelemesine yönelik bir çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “Hükümetimiz, esnafımızla ilgili, şirketlerimizle ilgili, vatandaşlarımızla ilgili, kredi kartı ve borçlarla ilgili erteleme, faiz indirimi ve borç silme işlemleri yapmaktadır. Yalnız, çiftçilerimizle ilgili, şu ana kadar yapılan çalışmalarda çiftçi borçlarının ertelenmesiyle ilgili, Tarım Bakanımız tarafından bir bilgi paylaşılmamıştır. Çiftçilerimiz, en az sağlık çalışanlarımız kadar, polislerimiz kadar, güvenlik görevlilerimiz kadar, tarlada ekip insanlarımızın yiyeceğini içeceğini temin etme noktasında büyük bir gayret göstermektedirler.

Bu noktada şimdiden yapılacak olan basittir: Krediler ertelensin, başta limon olmak üzere sebze meyve ihracatı serbest bırakılsın, son ödeme gününde ödenmeyen bütün kredi ve kredi kartları üç ay ertelensin, bankalar keyfi uygulama yapmasın. Hükümetimiz veya bakanımız bir açıklama yapıyor ama vatandaş bankaya gittiği zaman farklı bir durumla karşılaşıyor: ‘Vergi dairesine borcun var mı?’ ‘Sigortaya borcun var mı?’ ‘Başka bir yere borcun var mı?’ Dolayısıyla vatandaş krediye ulaşmakta güçlük çekiyor. Bununla ilgili tedbir alınmasını talep ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA