COVİD-19 YATAK PARALARI YASAL DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COVİD-19 YATAK PARALARI YASAL DEĞİL!


 

Covid-19 hastalarından özel hastanelerin fahiş fiyatlar istediği yönündeki iddialara açıklık getiren SES Mersin Eş Şube Başkanları, Covid-19’un tedavisinin aciliyet gerektirdiği için istenen paranın yasal olmadığını ve şikayet edilmesi gerektiğini belirttiler.

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin’de vaka sayıları hızla artmaya devam ederken, yoğun bakımda yer bulamayan yurttaşlar çareyi özel hastanelerde aradı. Kamu hastanelerinde bulunan Covid-19 yoğun bakımlarının dolmasını fırsat bilen özel hastanelerin ise ağır durumda olan hastalardan fahiş fiyatlar istediği iddia edildi.

Ağır durumda olan ve evde tedavisi mümkün olmayan hastalardan tek bir gece için 6 bin TL gibi dudak uçuklatan rakamların talep edildiği söylenirken, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Mersin Eş Şube Başkanları Zeki Sinan Doğan ve Özge Göncü konuya açıklık getirdi.

 

“YASAL OLARAK BU PARAYI ALAMAZLAR”

İnanılmaz rakamlardan bahsedildiğini söyleyen Doğan, “Yasal olarak bu parayı alamazlar. Acil durumda özel hastaneler ek ücret alamazlar. Covid-19’da acil bir hastalıktır, alamazlar. Ancak özel hastaneler SGK ile yapılan anlaşmadan dolayı hastalara yapılacak harcamalar göz önüne alınarak SGK’nın bunu karşılaması lazım. Şu anda karşılayıp, karşılamadığı noktasında sorun var. Normalde SGK bu masrafların karşılığı olan ücreti devlet veya şehir hastanesine ödediği miktarı kadarını özel hastanelere ödemesi durumunda bu hastaneler ücret alamayabilir” sözlerine yer verdi.

 

“PARA İSTENİRSE ŞİKAYET OLUŞTURUN”

Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin şikayet oluşturması gerektiğini söyleyen Göncü ise, “Şikayet oluşturursanız bu sıkıntı çözülüyor. İlk başta para istenebilir ama İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulunulduğu zaman bu sorun çözülüyor. En azından Mersin için bunu söyleye biliriz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA