VAKALAR DÜŞÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAKALAR DÜŞÜYOR!


 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22-28 Mayıs arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Mersin bu oran ile vaka artışı en fazla düşen iller arasında yer aldı. Öte yandan Mersin’de dün itibariyle aşılanan kişi sayısı 691 bin 441 kişi oldu.

Gizem Ekici

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 22-28 Mayıs'taki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı.

Bakan Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, 22-28 Mayıs'ta il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık Covid-19 vaka sayılarına yer verdi.

Fahrettin Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Erzurum, Tunceli, Kastamonu, Samsun ve Kocaeli. Olumlu seyir sürüyor. Bu güce güvenin." dedi.

 

SON 1 HAFTADA VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

Öte yandan son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illeri de açıklayan Bakan Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Erzurum, Tunceli, Kastamonu, Samsun ve Kocaeli. Olumlu seyir sürüyor. Bu güce güvenin" dedi.

 

MERSİN VAKA ARTIŞI EN FAZLA DÜŞEN İLLER ARASINDA

Ülke genelindeki vaka düşüş sayısından Mersin’de payına düşeni aldı. Mersin’de yüksek vaka artışlarının önüne kısıtlamalar ile geçildi. Covid-19 vaka sayısı iki hafta önce her 100 bin kişide büyük düşüş ile  21,73 oldu.

Mersin bu oran ile vaka artışı en fazla düşen iller arasında yer aldı.

 

AŞILAMADA SON DURUMUMUZ NE?

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, 26 Ocak'tan bu yana Türkiye'nin aşı tablosunu canlı olarak paylaşıyor. Paylaşılan tabloda aşı yapılan kişilerin illere göre dağılımları yer alıyor. Bu kapsamda Mersin’de 2 Haziran tarihi itibariyle 691 bin 441 kişi aşılanırken, bunun 388 bin 581’i birinci doz, 302 bin 860 kişiye ikinci doz aşı yapıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA