YANACAK ORMAN KALMAYINCA ALEVLER GÖZÇE’YE YÖNELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANACAK ORMAN KALMAYINCA ALEVLER GÖZÇE’YE YÖNELDİ


 

Aydıncık’ın Pembecik Mahallesi’nde dün başlayan ve poyrazın da etkisi ile merkez Atatürk Mahallesi ile Yenikaş Mahallesi’ne kadar inen alevler buralarda yanacak yer kalmayınca Bozyazı’nın Gözçe Mahallesi’ne doğru ilerlemeye başladı. Yangında Atatürk Mahallesi’nde 5, Yenikaş’ta 10 ev yandı. Çok sayıda serada ise hasar oluştu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde dün başlayan ve poyrazın da etkisi ile büyüyen alevler sabah saatlerinde ilçe merkezine ulaştı. Büyüyen alevler Yenikaş Mahallesi ve ile merkezdeki Atatürk Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine zarar verdi. Bölgedeki vatandaşların tahliye edilmesi ile facianın önüne geçildi. Şiddetli poyraz nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilmesi nedeniyle alevler Atatürk Mahallesi’nde bir evin tamamen 4 evin kısman yanmasına ve çok sayıda seranın hasar görmesine neden oldu. Yenikaş Mahallesi’nde de yangının hasarı büyük oldu. Burada da evlerin tahliye edilmesi nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü. Yenikaş Mahallesi’nin üst tarafları, Hasancık ve Yağırat mevkiinde ilk alınan bilgiye göre 10 ev alevlerin arasında kalarak yandı. Burada da onlarca sera yangından zarar gördü. Ekiplerin mücadelesi ve yangından yanacak ormanlık alanın kalmaması nedeniyle alevler etkisini buralarda yitirdi. Ekipler mahallelerde soğutma çalışmasına başladı.  Ekipler havadan ve karadan Bozyazı’nın Gözçe ve Aydıncık’ın Duruhan Köyü’ne doğru ilerleyen alevleri kontrol altına almak için büyük çaba sarfettiği bildirildi.  Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA