MERSÝN BAROSU’NDAN KINAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSÝN BAROSU’NDAN KINAMA


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Baþkanlýðý, Konya’da bir aileden 7 kiþinin katledildiði olayý kýnayarak, lanetledi.

Barodan yapýlan açýklamada, “12 Mayýs 2021 tarihinde Konya'nýn Meram ilçesine baðlý Hasanköy Mahallesi'nde saldýrýya uðrayan Dedeoðullarý ailesinden 7 kiþi dün akþam saatlerinde evlerine düzenlenen saldýrý sonucu katledilerek evleri ateþe verildi.

 Ýnsanlarýn birlik ve beraberlik içinde yaþamasýný hedef alan bu saldýrýyý lanetliyoruz. Katledilen aileye yönelik 12 Mayýs günü kalabalýk bir grup tarafýndan taþlý, sopalý ve býçaklý saldýrý düzenlemiþ, tutuklanan 7 kiþiden 5'i serbest býrakýlmýþtý. Yaþanan bu olayýn ardýndan gerçekleþen ikinci saldýrýda ayný aileden yedi yurttaþýmýz katledilmiþtir.

Katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olmasý sebebiyle yetkili makamlardan yardým istedikleri basýna yansýmýþtýr. Bu durumun gerçekliði araþtýrýlmalý, ihmal söz konusu ise ihmali olanlar derhal görevden alýnarak yargýlanmalý ve cezalandýrýlmalýdýr.

21 Temmuz tarihinde Mersin Barosu ile birlikte 15 Baro, yaþanan ýrkçý saldýrýlara dikkat çekmek amacýyla bir açýklama yapmýþ fakat bu açýklama dikkate alýnmak yerine Barolarýmýz yandaþ medya tarafýndan  kýnanmýþtýr. 25 Temmuz tarihinde Mersin Barosu ile birlikte 48 Baro ortak açýklama yaparak yaþanan olaylara yeniden dikkat çekmiþtir. Yapýlan açýklamalarda vurgulanan endiþeler dikkate alýnmamýþtýr.

Toplumu kin ve düþmanlýða sevk eden bu katliam biz hukukçularý ve toplum vicdanýný rahatsýz etmiþtir. Konya’da yaþamýný yitiren yurttaþlarýmýza Allah’tan rahmet, yakýnlarýna baþsaðlýðý diliyor, katillerin, azmettirenlerin, yardým edenlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini, hukuken hak ettiði en aðýr cezalarýn uygulanmasýný temenni ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA