ELEKTRİK KESİNTİSİ BUNALTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELEKTRİK KESİNTİSİ BUNALTTI


 

Dün Türkiye genelinde özellikle Ege ve Akdeniz’de etkili olan plansız elektrik kesintisi Mersin’de de yaşandı. Aşırı sıcakta çalışma zorunda kalanlar kesinti nedeniyle klimaların çalışmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi dün Mersin’de de kentin bazı noktalarında bir saati bulan plansız elektrik kesintisi meydana geldi. Orman yangınları meydana gelen bölgelerde tedbir amaçlı yapılan kesintiler bilinirken yangın olmayan bölgelerdeki plansız kesintiler çekti.

Kesinti şehir merkezindeki bazı noktaların yanı sıra ilçelerde de yaşandı. Plansız bir şekilde yapılan elektrik kesintisi şaşkınlık yarattı. Saat 10.25 sıralarında meydana gelen kesinti sıcak havada çalışmak zorunda kalanları zor durumda bıraktı. Vatandaşlar kesintiye tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar tepkilerini sosyal meydana dile getirerek elektrik dağıtımı  yapan firmaya tepki gösterdi. Kesintinin sadece Mersin’de değil İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep, Kayseri ve Hatay'da da yaşandığı kaydedildi.  Bir saat süren kesintinin ardından elektriklerin gelmesi ile vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

 

KESİNTİNİN NEDENİ ARTAN HAVA SICAKLIĞI

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, bazı kentlerde meydana gelen elektrik kesintileriyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik talebinde aşırı bir artış meydana geldiği vurgulanarak, "Artan talep nedeniyle son birkaç haftada elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerine ulaşılmıştır. Ulusal elektrik altyapımız artan taleplerin karşılanması için maksimum seviyede üretime devam etmektedir. Ancak son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle elektrik tedarikinde kısmi kesintiler yaşanmıştır. Kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır" denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA