YENÝCE KURS MERKEZÝ’NDE KAPSAMLI ÇALIÞMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENÝCE KURS MERKEZÝ’NDE KAPSAMLI ÇALIÞMA


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin eðitim konusundaki destek ve yatýrýmlarý aralýksýz sürüyor. Eðitimde fýrsat eþitliði yaratmak için açýlan üniversiteye hazýrlýk kurslarýnýn yaný sýra Büyükþehir Belediyesi’nin Tarsus’a baðlý Yenice Mahallesi’nde pilot uygulama olarak il genelinde ilk kez hayata geçirdiði Liselere Giriþ Sýnavý (LGS) hazýrlýk kursunda tadilat çalýþmasý tüm hýzýyla devam ediyor.

Bayboðan Eðitim Vakfý ve Çað Üniversitesi Kurucusu merhum Yaþar Bayboðan adýna yapýlan, dönemin Yenice Belediyesi’ne tahsis edilen ve daha sonra Büyükþehir Belediyesi’ne geçen Atatürk Caddesi üzerindeki 4 katlý yurt binasýnda Büyükþehir ekipleri kapsamlý tadilat çalýþmasý uyguluyor. Binada detaylý þekilde gerçekleþtirilen tadilat çalýþmalarýnýn tamamlanmasýnýn ardýndan Yenice Kurs Merkezi, modern bir kurs merkezi görünümüne kavuþacak.

 

MERKEZDEN ÞU ANA KADAR 100 ÖÐRENCÝ FAYDALANDI

Geride kalan eðitim döneminde Yenice ve çevresinde bulunan yaklaþýk 20 ayrý mahallede ikamet eden ailelerin çocuklarýnýn pandemi nedeniyle online eðitim gördüðü Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Yenice Kurs Merkezi’nde 100 öðrenci eðitim gördü. Normalleþme adýmlarýnýn atýlmasýyla birlikte merkezde bire bir eðitim baþlayacak.

Dezavantajlý mahallelerde yaþayan, özellikle etüt çalýþmalarý konusunda kýsýtlý imkâný bulunan öðrencilere destek olmak ve özellikle kent merkezine gidiþ-geliþlerde ortaya çýkacak zahmeti ortadan kaldýrmak için yürütülen proje kapsamýnda, Yenice ve çevresinde bulunan diðer yerleþim yerlerinde yaþayan daha fazla öðrencinin bu imkândan faydalanmasý hedefleniyor.

 

HEM KREÞ HEM ETÜT MERKEZÝ OLACAK

Hýzlý bir biçimde tamamlanan tadilat iþlemlerinin ardýndan binanýn ilk katýnda Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafýndan kreþ açýlacak. Ýç mekâný tamamen yenilenecek binanýn üst katlarýnda ise Yenice Kurs Merkezi’nde eðitim gören 8. sýnýf öðrencilerine yönelik LGS hazýrlýk etüt dersleri yapýlacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA